Ana içeriğe atla

Komşum Çok Gürültü Yapıyor?

Soru : Komşunun yaptığı gürültü ile ilgili birkaç soru sorulmuş. fakat benim öğrenmek istediğim şikayetimi nereye yapmalıyım.üst katta oturan şahıslar defalarca uyarmama rağmen gürültü yapmaya devam ediyorlar. bir kez kavga noktasına kadar geldik. bunlar çocuklarının evde koşabileceğini savunuyorlar.birde bunların yaptığı gürültü nasıl tesbit ediliyor. mesela görevliler geldiğinde ses yapmıyorlarsa ne olacak. haftanın her günü bunların sesini dinliyorum. açıkcası eve gitmek istemiyorum canım sıkılıyor.bazı yerlerde kolluk kuvvetlerinden bazı yerlerde mahkemelerden bazen ise belediyeden bahsediliyor.ayrıca oturdukları ev kendilerinin . haklı çıkmam halinde yaptırım ne olur.şimdiden teşekkürler.

Cevap : kat mülkiyeti kanununda diğer malikleri rahatsız etmek yasaklanmıştır madde 18' kat maliklerinin yükümlülüğü olarak diğer kat maliklerini rahatsız etmemek yer almaktadır.Sizin, bu durumda, bağlı bulunduğunuz semt-mahelle karakoluna müracatla kişiyi şikayet etmeniz gerekir. Bu şikayeti Cumhuriyet Başsavcılığına başlıklı, konuyu özetler bir dilekçe ile de yapmanız mümkün ama savcılıktan sizi yine polise havale edeceklerdir. Bu durumda en kısa yol polise müracat etmek gibi gözükse de polisin de hemen hareket ederek şikayet edilen kişiyi orda suçüstü yakalaması şüpheli ve zor bir durum. Gerçi şikayet sonrasında savcının (sevk maddesi yukarda belirttiğim üzere muhtemelen TCK 547 Md.si olacaktır) açacağı davada diğer kat sakinlari ve başka tanıkların şehadeti de şikayet edilen kişinin cezalandırılması için yeterli. Sonuçta bu kişi, bu fiilinden ötürü hapse girmez ama bir daha bu davranışları yapmaması yönünde etkili bir tazyikle karşılaşmış olur. İyi komşular edinmeniz dileği ile...

Soru:  fakat bu gürültü , yüksek müzik sesi vs. gibi değil daha çok evin içinde koşmak suretiyle oluşan bir gürültü. bu yüzden alt katta oturan bizden başka bu gürültüye maruz kalan başka komşu olmadığını sanıyorum. kimi şahit gösterebilirim. bu konuda bilirkişilik yapacak bir kurum , kuruluş var mıdır?

Cevap : Söz konusu gürültü, toplu yaşamın gerektirdiği ve hoşgörü sınırlarında kalabilecek bir gürültü ise, katlanmak zorundasın.Ama hoşgörü edilemez bir gürültü ise, kendilerinin haberinin olmadığı bir gün mahkemeyi habersiz getirip tespit yaptırabilirsin ya da noter marifetiyle bile tespit yaptırabilirsin. ve davayı kazanırsın.

Cevap : hepsi yanlış, doğru kendi anlattıklarında. belediyenin gürültü ile mücadele bilimi var. ihbarı yapıp belediye yetkilileriniolay yerine çağırıyorsun. ellerinde ölçüm cihazı var. gürültü kirliliği belirtilen oranları aşarsa direk ceza kesiyorlar. bu 2 yıl önce 128.YTL idi şimdi bilmiyorum. polis çocuk yaramazlık yapıyor diye gelirmi? kavga olsa gelir yani vukuat olması lazım. para cezası en caydırıcı güçtür. noter gürültü kirliliğini nasıl ölçecek. elinde aletmi var.? mahkemeler bilirkişi tayin edecek, raporu yazmak 3 ay sürer, peki mahkeme ne karar verecek. ve hangi hakimi ikna edeceksin. böyle bir tespitte sulh hukuk hakiminin vereceği karar yok. başvuru mercii belediyenin gürültü kirliliği ile mücadele bölüm.

Cevap :komşuluk hukukunda, bir gürültünün katlanılabilir olup olmadığının tespiti, ölçüm cihazları ile yapılmaz. Sadece ölçüm cihazı mahkemeye bağlamaz. Üstelik ölçüm cihazları genelde işyerleri için kullanılmaktadır. Üst kattaki komşunun çocuğunun yaptığı gürültüye zabıtanın çözüm getirmesi zordur. Burda önemli olan, "katlanılabilir olup olmamak"tır. Uygulamada bir çok davada mahkeme pekala, yapılan gürültüyü fazla bulup, muarazanın menine karar verebilmektedir. Belediyenin keseceği ceza, anlıktır. ileriye dönük etkin bir çözüm için mahkemeden bu konunun çözümlenmesi doğru olacaktır. Eğer dayanılmaz bir gürültü var ise, bunu önlemek mahkemelerin görevleri arasında vardır. Konu Medeni Kanunda açıkça düzenlenmiştir.

Cevap : Kabahatler kanunu Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Cevap :para cezaları arttı. 128 YTL belediye ölçüm yapıyor. ben bizzat yaşamış ve gürültünün kesilmesine şahit olmuş biri olarak yazıyorum. annemin evinin karşısında bodrum katta oturan bir kız mahalleye kendi hoşlandığı tarzda müzik yayını yapıyor sesi biraz kısmasını söyleyenlere hakaret ediyordu. belediyeye yapılan şikayet sonucu öşçümleme yapılıp ceza kesildi. belediye zabıtaları gider gitmez müziği eskisinden çok açtı. olayı anında fatih belediyesinin ilgili birimine bildirdik. zabıtaları telsizle geri göndermişler, aynı gün 2. ceza yazıldı. cezanın aynı gün içinde kaç kez şikayet yapılırsa ayrı ayrı cezalar yazılacağı ve olayın kaymakamlığa bildirilip aleyhine mahkeme açılacağı paranın icra yolu ile tahsil edileceği mahallelinin imza toplaması halinde oturduğu yerden (mal sahibi olsa dahi) tahliye edileceği anlatılınca gürültü durdu. isteyen gidip fatih belediyesinden veya internet sitesinden bilgi alabilir.

Cevap :herkese merhabalar,konu hakkında yazılan mesajları okudum, her ne kadar caydırıcılıgı olsa da her durumda bu tip ölçümlerin ve kontrollerin yapılmasının mümkün olamayacagını düsünüyorum. bu foruma gelmeme neden olan olaylar ise üst kat komsularımızın 1 ay kadar önce tasınmasıyla basladı. konusmalarından ve bir defa şans eseri gördüklerimizden anladıgımıza göre erkek bir grup ünversite ögrencisi bu insanlar. komşularımız sürekli degiştigi için, bu komşuların da kiracı oldugunu düsünüyoruz. sorunsa, "her nedense" özellikle gece 12'den sonra bırakın uyumayı, rahat rahat tv izlemeyi dahil engelleyecek gürültüler cıkarabilme kapasitesine sahip olmaları. dün gece bardagı tasıran son damla ise beni uykumdan uyandıran sonu gelmeyen bagırıslar, kapı carpmalar, yerlere devrilen esyalar, ve bunların gece 2 ye kadar devam etmesi. şahsen bu tip davranısların ayık bir kafayla yapılacagını da düsünmüyorum. gecenin 2 bucugunda bana düsense rahatsız bir kanepe uykusu. bulundugumuz yere jandarma bakıyor, ve gece 1 saat kadar sabredip sonunda aradım, fakat neyse ki cevap veren olmadı. neyse ki diyorum cunku asla böyle bir seye bulasmak istemem. ama inanın bir yere kadar tahammül edebiliyorsunuz.simdi, bu durum karsısında gece 1' de bir belediye yetkilisini eve cagırıp dinletmem mi gerekiyor? acıkası bu davranıslarına karsılık bir ihtarda bulunmak istiyorum, fakat en temiz ve kanuna uygun sekilde nasıl yapabileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var.simdiden tesekkurler, herkese sorumluluk sahibi, düsünceli komsular diliyorum...

Yorumlar

  1. İnsanlar arasında saygı,sevgi ve merhamet kalmayınca her türlü kötü olayın başımıza gelmesi kaçınılmaz...

    İnsanlar en çok huzur bulacağı evlerinde maalesef gürültü,stres buluyor..

    Gürültü yapan bu kişilere karşı hiçbir şey yapamıyorsunuz..

    Hiçbir kanun size bu konuda yardımcı olmuyor..

    Kendiniz müdahele etmeye çalışıyorsunuz..ya sonunda büyük kavgalar çıkıyor..karşınızdaki psikopat ruh hastası birisi ise olay cinayete kadar bile varabiliyor..

    ben evimde ear plug ile yaşıyorum..gürültüyü bir nebze olsun azaltıyor ama psikolojik olarak hep zihnim meşgul yine de

    üstümde yaşayan kişiler (yaratıklar)duruma göre gece saat 2-5 arasında uyuyorlar...5 kişiler ailede hemen herkes sigara içiyor..normal bir sigara içme değil..gece odama kadar sigara kokuları geliyor..neyse ki banyodaki havalandırmayı kapatınca sorun kesindi..bu sefer de ben hava alamıyorum..olsun bu sigara dumanından daha iyidir..

    sokak kapılarını deli gibi kapıyorlar..evlerini bir han gibi kullanıyorlar..sürekli gir çık gir çık..kapıyı usul kapama gibi alışkanlıkları yok..

    kadın gece yarıları çamaşır yıkıyordu..uçak motoru gibi bir makinesi var. çamaşır sıkma işini 2-3 defa yapıyor tabii..ev inliyor..duvarlar zaten ince.. biz saat 23 00- 24 00 arası uyumaya çalışıyoruz..ama gürültü engel oluyor.. bir tanıdık vasıtası ile şikayetlerimi onlara ilettim. şu an gece çamaşır yıkamıyorlar ama ne yapacakları belli olmaz...

    hayatımız zehir oluyor açıkçası.. yüzlerini görmek istemiyorum..şeytan görmüş gibi oluyorum...ev kendimizin olmasa burada bir an bile oturmam inanın

    Allah'tan tv sesini fazla açmıyorlar...yüksek ses ile müzik dinlemiyorlar..bunlar da olsa ben iyice çıldıracağım..

    Benim de gürültüm oluyordum kabul ediyorum ama yine de elimden geldiği kadar dikkatli olmaya çalışıyorum..

    üstümdeki insanların eşyalar ile bir sorunu var..gürültü yapma metodları hep eşyalar ile..kapı,makine,mobilyalar...vs.

    neyse bunlar gittiği zaman daha iyi insanların geleceğini hiç sanmıyorum..

    iyi ve kaliteli insanlar altıparmak gibi bir ucube semtte oturmuyorlar artık .fırsatını bulan buradan kaçıyor..

    hukuk,polis,jandarma bu tür insanlar için hiçbir şey yapamaz..aksine onlar daha fazla gürültü yaparlar...bu bir kültür meselesi..insanları sevme ve onlara saygılı olma işi..

    gözlemlerim ve tecrübelerim sonucu şunu anlıyorum ki bir evde kadın iyi ise o evin tümü iyi olur..kadın kötü ise herşey kötü..

    aynı şeylerin batı kültüründe de yaşanıyor olabilir bilmiyorum ..yaşanıyor olsa bile kanuni bir yolu mutlaka vardır diye düşünüyorum..

    Artık bu yaratıkları her gün Allah'a havale ediyorum...duam bir gün kabul edilir umarım...

    İmkanım olduğu an şehirden ve apartman hayatından bir an önce uzaklaşmak....sessizliğin,sakinliğin,huzurun hakim olduğu bir yerde iyi insanlar ve hakiki komşu diyebileceğim insanlar ile yaşamak istiyorum..

    umarım ölmeden bu isteğime kavuşurum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üst kattaki kiracı sürekli gürültü yapıyor çoçuklar evin bir köşesinde öbür köşesine kadar koşuyorlar ve bu sürekli oluyor polisi çağırdık heralde kapıyı açmadılar ne yapmalıyım

      Sil
    2. Maalesef anlasma yoluna gitmelisiniz

      Sil
    3. Merhaba :
      Ben ve ailem 5 yıl önce oturduğumuz daireye taşındık daireyi satın aldık üst katımızda oturan kişilerle aynı aynı gün taşındık ilk 1 yıl boyunca gündüz geçe demeden matkap sesi evin içinde koşmalar zıplamalar eşyaları hava da yere bırakmalar sumak bilmediler defalarca gidip kaplarına söyledik ama biz yapmıyoruz diyip işin içiden çıkıyorlar defalarca kavganın eşigine geldik ama o kadar insanlık tan çıkmışlarki ne söyleseniz ne deseniz nafile.
      Evlerine tanıdıklarını çagırıp gecenin 12,1 lerine kadar yere ayaklarıyla vurmalar evin içinde deli gibi koşup duruyorlar.birde top mudur artık ne aldılarsa bir anda duvar diplerine vurup duruyorlar.
      pilise gitim şiklayetçi olmak için memur biz gelip uyarırız ama daha da kötü bişekilde görültü yapmaya devam edebilirler dedigi için vazgectim.
      kaç defa evden çıkarken bizim evin elektirik şantelerini indirdiler sırf pislik olsun diye.
      Annemin piskolojisi bozuldu resmen onlar yüzünden kadın eve girmek bile istemiyor artık Neyapsam ne etsem bilemiyorum.
      Hani atalarımız demiş ya ev alma komşu al diye ne kadarda doğru.
      Evi secebiliyorsun ama komşunu secemiyorsun malesef Allah gerkesin yardımçısı olsun inşallah.

      Sil
  2. bütün bu yazılanları okuyuca yanlız olmadıgımı anladım ama bu konuda coğul olmak beni mutlu etmedi arkadaşlar. hepinize geçmiş olsun.

    Benim sorunum üst katımda oturan 75 yaşında yaşlı bir çift. kadın yaklaşık 150 kilo falab ve temizlik hastası . inanılır gibi değil. gün boyu eşyaları çeküp duruyor. kaç kere soyledık. hşc taktığı yok. birde üstüne üstlük ben yapmıyorum düyor sank, ben,m üst katımda oturan başka biriymiş gibi.
    belediyeyi aradım. kat mülkiyetine girer biz mudahale edemeyiz dedi. karakolu aradım. adlıyeye haber verin dedi.
    na yapacagımı sasırdım. karakoldakı polis bisey yapamazsın dedı resmen ya. bu nasıl bir şseydir anlamıyorum. magdursun ama yapacagım bisey yok diyorlar insana. yorgunluktan ve uykusuzluktan psikolojim bozuldu. cocuklarımında oyle. esim is yerinde uyuya kalmış adamcagız resmen.
    ve biz ne yapacagımz bilmiyoruz. 75 yaiında bır çift canımıza okuyor diyorum bana bile traji komık gelıyor.
    ne yapabılırım yanı allah rızası ıcın bır care

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha sabret misafir sayilirlar bu dünya da..

      Sil
  3. balkonda gunde 1 2 sıgara ıcıyorum dıye evımı bastılar camlardan asaga sarkıp hakaretlere mavruz kaldım, ne namusum kaldım ne ailem,devamlı terlık seslerı ve gunde 3 4 kez temzlık seslerı koltuk ıtmeler tupe benzer bırsey seyı atıp tutmalar gece 3 4 arası temzlık sabah 11 2 arası temzlık aksam 6 7 gb kosmalar terlık seslerı aksam 11 1 arası temızlık dengesı bozuk bır aıle ne dıyolog tarzlarından anladıgım kadaryla pskolojılerıde bozuk.yakında sınır hastası olcam saat olmus 4 uyuyamıyorm gurultuden uyanıyorm ne yapıyım en dogru yol ne cıldırcam yardım edın

    YanıtlaSil
  4. üstte bekarlar oturuyor gece 11 den sonra sürekli gürültü yapılıyor yöneticiye defalarca dememize rağmen özür diliyorlar tekrarı olmaz diyorlar sonuç hep aynı evimde ailemle beraber rahat huzurlu olmak arzumuz

    YanıtlaSil
  5. Bize medeniyet diye sunulan apartman hayatında huzur bulmak gerçekten zor..bizler yüksek binaları medeniyet sembolü gibi görüyoruz..Bunu devlet de teşvik ediyor..bakın birbirine bağlanmış kutucuklar adeta toki evleri..uzun ince binalarda 150-100 hane insanın oturması medeniyet değildir..medeniyet 2 katlı bahçeli evlerde oturmaktır..Bireyselliğin bencillik olarak algılandığı bir toplumuz..eğitim kültür ahlak sevgi saygının olmadığı evlerde huzur olması imkansız..evlerin içindeki ailelerde huzur yok ki..komşular arasında olsun..siyasetçilerin idarecilerin politik konuşmalarına kimse kanmasın lütfen..ülkemiz sosyal kültürel ve ahlaki bir çöküntünün içinde..

    YanıtlaSil
  6. Türkiyede Apartman Hayatı...
    Komşuluk Hakkı...bu kadar cahil,vurdumduymaz bir
    toplum haline nasıl gelindi acaba?
    Komşularını saygısızca,ahlaksızca rahatsız edebilen edepsiz bir yoplum nasıl olabildik acaba ? Bunun nedenlerini nerede aramak lazım ? Bu işin çözümü nasıl olacak ? Gece evinde, balkonunda bütün apartmanları rahatsız edecek şekilde gürültü yapanlar, balkonda köpek besleyenler, balkondan balkona gece yarısı sohbet edenler...dahası vardır elbette...
    Gece yarısı sesli müzik dinleyenler, sesli tv seyredenler...Birini şikayet etsen başka bir gün bir başkası...Sinir krizi geçirmemek elde değil...Herkes bu gürültü "terörü" ile nasıl başedecek ? Polis çağrılsa ispat edemiyorsun...polis gitsin tekrar devam ediyor.İkaz etsen kanlı bıçaklı oluyorsun...Bu stresle nasıl yaşanır? Dairemi satıp taşınacağım.Ama gideceğim yer sanki dahamı iyi olacak ? Garantisi yok. Türkiyede zannediyorum çok insan muzdarip bu gürültü maselesinden ama seslerini duyuramıyorlar.Ve şikayet edecek bir merci yok.Varmış gibi ama yalnızca formaliteden.herşeyde olduğu gibi sadece formaliteden ibaret herşey.Gerçekte "Cahil" bir toplumuz.Ama lafa gelince kimseye pabuç bırakmayız.Komşu hakkına riayet etmeyen bir toplum bence "cahildir", başka bir şey değil.
    inşallah günün birinde medeni insanların "cahillere" üstünlük sağladığı bir toplum olmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  7. Üst kata köyden göç eden bir çift taşındı. 2 çocukları var, durmaksızın top oynuyorlar, eşyaları deviriyorlar, kadın gürültüden rahatsız olduğumuzu bildiği halde çocuklara müdahale etmiyor. Hele ne zaman geleceği belli olmayan ansızın küt diye düşen eşya sesi yok mu,iyice sinirlerim bozuldu, algıda seçicilik başladı sanırsam. Başka bir yerden daha çok gürültü geldiğinde bile bunların gürültüsü kadar rahatsız olmuyorum. Başka bir apartmana taşınabilirsem en üst katı tercih edeceğim. Çok zor bir durum.

    YanıtlaSil
  8. Herkese Merhaba..
    Komşularından rahatsızlık duyan sadece ben değilmişim... Bu arada benim oturduğum yerdeki gürültüler kesilmek bir yana daha da arttı.. Her taraf şimdi çocuk gürültüleri ile dolu..Anneleri okula giden çocukları okullara göndermek (kilitlemek) yerine evdeki odalardan birine kilitliyorlar..Çocuklar bağırış çağırış ortalığı yıkıyorlar..binalar o kadar ince duvarlardan yapılmış ki 4. kattaki çocukların koşma ve hoplamaları birinci katta oturan bana kadar gelmekte..okullar bir an önce açılsa keşke..bari günün belli saatlerinde çocukların gürültüsünden kurtulmuş olurum. Başbakan 3 çocuk deyip duruyor..ben etrafımda çocukların nasıl yetiştirildiğini görüyorum..kitap okuma yok..hobi yok..sosyallik yok..sevgi saygı yok...odalarında tv ya da bilgisayarlar..çocuklar adeta yarı tanrı gibiler..her dedikleri yapılıyor..büyüyünce de nasıl oldukları ortada..küçük bir not büyükleri ve insanların fazla tv izlemesine karşıyım..ama tv nin çocukları susturma konusunda başarıl olduğuna inanmaya başladım..bir de gece yarıları balkonlarda oturmalar..bağırarak geyik sohbetleri..yemek yemeler kahvaltı muhabbetleri..düşünceli anne babalar çocukları sigaradan etkilenmesin diye balkonlarda sigara içiyorlar..çocukların korunmasını bırak benim odamın içine kadar giriyor sigara dumanı..balkonlar arası kadın dedikodularını saymıyorum..evler o kadar birbirine yakın ki ben akrabalarımla bile bu kadar iç içe değilim..ben kimsenin özel hayatının sıkıntılarını çocuklarının gürültülerine dinledikleri müzikleri dinlemek zorunda değilim..onlar da benimkine katlanmak zorunda değiller...durum hiç iyi değil..sosyal kültürel insani açılardan çöküş devam ediyor..

    YanıtlaSil
  9. 15 senedir istanbul dahil 5-6 şehirde oturma imkanım oldu bir çok apartman değiştirdim daha sessiz bir apartmana raslamadım. Artık teknoloji çağında olduğumuzu düşünüyorum. Bunu kanunlar artı sensörlerle aşabileceğimizi düşünüyorum. Sarsıntı gürültü ölçer sensörler bu işi çözer bence. Dairelerin belirli yerlerine çeşitli sensörler koyarak her türlü gürültü ölçülebilir.

    YanıtlaSil
  10. teknoloji ilerliyor...gürültü ölçen cihazlar da bir ölçüde çözüm olabilir..benim hayalim ise apartmanlar duvarlarında ses geçirmeyen teknolojiler geliştirmeleri..bu mümkün olabilir mi veya günümüzde böyle binalar var mı bilmiyorum...ama böyle bir teknolojiye sahip olmayı çok isterdim...

    YanıtlaSil
  11. RAhatsız olanlar için söylüyorum...
    Bende en üst katta oturuyorum.2,5 ve 4,5 yaşlarında 2 erkek çocuğum var. Aşağıdaki komşu rahatsız oluyormuş.BEni tehdit etti, kabahatler kanunu göre işlem yaparım diye.Kendisi ilçedeki karakol komutanı olurda? Rahatsızlığını dile getirdi haklı.
    Ben şu soruyu soruyorum.
    Çocuğun çek bırak arabalarının sesi dahi alt katta oturanları rahatsız ediyor. terlikte yürümeler dahi rahatsız ediyor.Şimdi ben çocukların gürültü yapmasını tabiki istemiyorum. sürekli müdahale ediyorum.Yapma etme, koşma atlama, zıplama.Bu çocuklara ne kadar söz geçirilebilir. Çocuklar hiç mi oynamayacak kendi evinde? Aşağıya giden ses oranının rahatsızlık verme şiddetini kim neye göre ayarlıyorda komşuluk hakkından bahsediyor?
    Kimse inşaatın yapılması aşamasında aşağıdaki komşuyu rahatsız etmeyecek şekilde malzeme kullan diyor mu?Bir standartı var mı?Yalıtkan malzeme kullanıyor mu?
    Devlet bunu inşaat şirketlerinden istiyor mu ki? Kanunlarıyla.
    Kabahatler kanununa göre gürültüden ceza vermeye çalışıyor.Evet tek suçlu yukarıdaki komşu, ne kadar titiz davransanızda değil mi?

    YanıtlaSil
  12. Ev alma komsu al demis atalarimiz.ben memurum 3 şehir 5 apartman değiştirdim.simdiye kadar hic bir komsu gurultu yqpiyorsun demedi. Su an yeni tasindigim evdeyim 4' ncu katta oturuyorum. 3' ncukatta oturan dengesiz.tasindim ertesi gun saat 11 de cocuklar gurultu ediyor diye gelmis. Bir hosgeldin de, bir ihtiyaciniz var mi de.Neyse aradan 3 gun gecti arefe gun kizini gonderdi gurultu yapiyorsunuz diye.asagidan da bagiriyor hayvan gibi.dun yine kapimiza geldi polis cagirmis.apartmani ayaga kaldirdi. Allaha havale ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen gormemislik şerefsizlik böyle komşuları dağ başında bırakacaksın yemini suyunda vereceksinki insanlık görsünler anlayişsiz malukatlar insan diyemiyorum böyle rahatsız olan tiplere

      Sil
  13. merhaba, ben en üst kattan ev aldım sırf bu gürültü olayı yüzünden. alttakilerin gürültüsünden huzurum falan kalmadı. daha öncesinde müstakil evde oturuyordum bu seferde mahallenin bütün çocukları küfürler eşliğinde kapımın önünde top oynuyorlardı :D bu karma sanırım gürültü takıntımı aşmadıkça sürekli önüme gelecek. ancak aşamıyorum. yukarıda biri değinmiş. aslında sorumlu olanlar evlerimizin yalıtımını düzgün yapmayanlar.ve aslında kızdığımız gürültü değil. İnsanların saygısızlığı. Bizlere rahatsızlık verdiklerini kabul etmek yerine pişkin pişkin çemkiriyor bu insancıklar. Umarım bu dertten muzdarip herkes huzura kavuşur :)

    YanıtlaSil
  14. bi arkadaş demiş ki ;çocuklar kend evlerinde koşmayacak mı diye ?peki insanlar kendi evlerinde dinlenemeyecek mi?işten yorgun argın geliyorsun dinlenmek imkansız,hastasın uyumak imkansız,insan herzaman anlayışlı olamıyor derdi oluyor sıkıntısı oluyor siniri oluyor ,sürekli güm güm koşma sesi çekilmiyor.evet maalesef ki apartmanda özgürce yaşayamazsınız.Akşam 19:00 dan sonra adımlarınıza bile dikkat etmek zorundasınız,zorundayız.ve biz hiç apartmanda yaşamasını bilen saygılı görgülü bir komşuya denk gelmedik.şu saat itibariyle tepemde eşya gürültüsü.apartman hayatından anlayışsız görgüsüz insanlardan neret ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste onu diyen arkadasin zihniyetinde ki varliklar yuzunden bugun bu konu burda konusuluyor :)

      Sil
  15. Bir terlik sesi bile alt komşuyu rahaysiz ediyorsa bu insaati yapanin sucu değilmiş?

    YanıtlaSil
  16. Bende yeni tasindim ust katimda kimse yok boyle sorun yasarsak tabana yalitim yaptiramazmiyiz yari yariya odersek ne kavga cikar ne de gurultu

    YanıtlaSil
  17. 11 sene bir alman vatandaş olarak İstanbul' da yaşamaktayim. Şimdi ki evime yaklaşık 5 sene önce taşındım. Semt en iyi semtlerden, apartman sakinler de son derece saygılı ve sevimli. Sırf benim üst komşum benim için çok büyük bir sorun, hatta hiç çekilmez haline geldi.Söz konusu komşu üst katta oturyour, kendisi rahat tabii tepesinde kimse gece günzdüz görültü yapmıyor ki!
    Üstümde hanımefendi durmadan esya ile uğraşıyor, masa, sandaliye, koltuk çekiyor, topuklu ayakkabı ile dolaşıyor vs. Sanırım kalabalık mir misafirleri de var çoğu zaman, geç saata eğlenceden gelip evde devam ediyorlar galiba. Dün gece ancak saat 4te susdular. Bir kaç kez uyardım ona, ilk olarak kibar bir şekilde sonra bir az da sert. Bana kulaklarına bir şey takın dedi. Yanıta bak ya,öyle bir saygısızlık olur mu? Bütün gün ve bürün gece orada ne yaptığını de kimse anlamıyor. Yöneticiye söyledim bir kaç kez, o da yeni seçildi, bir az bekleyelim diye söyledi, sonra kapıcı tarafından not göndeririz. O işe yarar mı bilemiyorum. Gece uymam lazım, akademik çalişmalarım var, çeviri de yapıyorum ve bana huzurlu bir ortam gerekiyor. Stresten artık her tarafım ağrıyor, uykusuluktan çalışamıyorum. Gündüz bir sesler olabilir bu normal, ancak gece gürültü olmamalı. Gece böyle gümbür gümbür gürültü yapıyor ki alt katlara da geliyor bile. Kendim evimden soğdum, ne yapacağım bilemiyorum artık. Ülke ye terk edin söyleyebilirsiniz, fakat burada işlerim var, bütün çevrem burada, ve sonuçta seviyorum da hala. Ne yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahından bulsun saygısızlık edepsizlik ...

      Sil
    2. siz ses sorununu çözebildiniz mi

      Sil
  18. Apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?

    Apartmanda gürültü yasağına göre, belirlenen saatler dışında tadilat gibi etrafa gürültü yayacak davranışlar yasak. Buna göre, apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz? Apartman gürültü saatleri nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.

    Yasağa göre, hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

    Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise bütün gün "istirahat vakti" olarak kabul edilmesi nedeni ile gün boyunca gürültülü davranışlardan kaçınmak gerekiyor.

    Ayrıca, mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılması gerekiyor. Peki, apartmanda gürültü nereye şikayet edilir?

    Apartmanda gürültü yapan kimselere Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile şikayet edilebiliyor.


    ....................... BAŞSAVCILIĞINA


    ŞİKAYETÇİ :

    ŞÜPHELİ :

    SUÇ : Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma.

    SUÇ TARİHİ :

    AÇIKLAMALAR

    Şikayet olunan ……… ……………. ile aynı apartmanda karşı dairelerde ikamet etmekteyiz. Aramızda herhangi bir ihtilaf bugüne kadar bulunmamaktadır.

    Ancak ………….. ………………….., kendi dairesinde sürekli yüksek sesle müzik dinlemekte, gürültü çıkarmaktadır. Kendisini bu konuda defalarca uyarmama rağmen ısrarla aynı davranışlarını sürdürmektedir. Diğer apartman sakinleri de bu durumdan rahatsızlık duymakta ve gürültülere tanık olmaktadır.

    HUKUKİ NEDENLER : 5237 S. K. ve ilgili mevzuat.

    HUKUKİ DELİLLER : Tanık beyanları ve diğer delililer.

    NETİCE ve TALEP

    Açıklanan nedenlerle şüphelinin eylemine uyan TCK maddeleri uyarınca cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını, saygılarımla arz ve talep ederim… ..../..../.....


    Şikayetçi
    ……………………

    Böyle bir kanun var...
    Ama bu kanun uygulanıyor mu ?
    Sanmıyorum
    Savılığa başvursan ne olur?
    Uzun yıllar dosya mahkemlerde bekler
    Sanıyorum sonuçta hiçbir şey olmaz..
    Olan yine bize olur

    Bu ülkede sevgi saygı doğruluk dürüstlük merhamet şefkat ahlak hiçbir şey kalmamış...herkes ben ben merkezli yaşıyor..bana dokunmayan yılan bin yaşasın..vur patlasın çal oysanın bir dünyada yaşıyoruz...yöneticiler de aynı maalesef..halk nasılsa idareciler de aynı...nasılsanız öyle idare edilirsiniz...bu hukuk ile çözülecek bir konu..haksız olan biri hakkını nerede arayacak..ona kim yardım edecek..polis mi yargı mı..hiçbirinden sonuç çıkmıyor maalesef..sonuçta mağdur komşu gidiyor gürültü yapanı vuruyor o zaman hak sağlanmış mı oluyor..başınız derde giriyor iyice..bu ülkede yaşamak çok zor..
    güzelim ülkemizi bu hale getirdik..daha da kötü olacağa benziyor...duyarsız tepkisiz ben merkezli kibirli küçük dağları ben yarattım havasındaki insanlar ülkesi..hayalim umarım bir gün gerçekleşir dağa çıkıp ayılarla kurtlar çakallarla yılanlarla yaşayayım inanın apartmanda yaşamaktan daha huzurlu olacağım..

    YanıtlaSil
  19. yaşadığımız ülkemiz ne yazık ki yaptırımların yetersiz olmasından ötürü adaletin yok olduğu bir ülke oldu. Annem 16 senelik ağır Parkinson hastası ben annemin tek bakıcısıyım kızıyım , ayrıca iki senede iki tane de ölüm acısı yaşamamıza rağmen üst katta insan sıfatını asla kullanamayacağım aile gece gündüz saat farkı olmaksızın iki çocuğunu inadımıza dahada gürültü yaptırmakta uyardığımız polis çağırdığımız halde polise bizimle ilgili iftiralar atan polis gittikten sonra , kapımıza gelip iki tane bayan ve hasta annem olmasına rağmen , sen benimle başedemezsin diyerek bizi tehdit eden , apartmanda tehditle zorbalıkla yönetici olan ,şeytanın ta kendisi bir kadın var.polise şikayet ettik yatıştırdı gitti, daha sonra biz polise şikayet ettik diye kocasını sorguya aldılar diye inat 4 ay sonra bizi savcılığa verdi , Parkinson hastası annem polis arabasıyla evden alındı, duyduklarınız gerçek ve türkiyede yaşanıyor , savcılığa bizi korkutmak sindirmek için iftiralar atan , bu şahıslar savcının davayı şahit olmamasından ötürü düşürmesiyle gürültülerini arttırarak sadece çocuklarıyla değil eşyaları fırlatarak, sandalyeleri çekerek kafamızdan oyuncakları fırlatarak devam ettirmekte, şimdi ben ne yapmalıyım, savcılığa gidip tekrar dava açıcam, psikolojım sinir sistemim altüst oldu , ev sahibiyim evimi seviyorum satmakta istemiyorum ne yazık ki ne acıdır ki bu şahıslardan belalı diye korkarak şahit olmayan komşularımız sayesinde savcılığa versem dahi hakimin benim lehime bir karar vereceğinden umudum yok , bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yıl boyunca tepemde çocuklarıyla beraber çift kale maç yapan saygı yoksunu üst komşularımı uyarmak için yukarı çıktığımda inanılmaz bir hakaretle karşılaştım. Bir yılın verdiği öfke patlamasıyla adamın ağzını burnunu kırdım (Allah kuvvet vermiş;) polis çağrıldı apartman sakinleri tarafından ve bütün suç bende kaldı adam da darp var :( iki aydır uğraşıyorum mahkeme ile... Ve en sonun da şehirden uzak tek katlı bir ev bulup apartman saygısı olmayan bu insanlardan kurtulmayı rahat etmeyi umuyorum.. Not: Benim yaptığımı yapmayın o an biraz rahatlıyorsunuz ama sonrası çok uğraştırıyor:((

      Sil
  20. Keşke elimizden bir şey gelebilse...
    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın..Ben mutlu huzurlu olayım başkalarından banane..ben merkezli firavunlaşmış insanlar..onlar her türlü pisliği yapacaklar..biz onlara sesimizi çıkaramayacağız..huzuru aradığımız evlerimizde huzuru bulamayacağız..bu konuda ne yapsanız boşuna..ne polis ne yargı bu konuda yardımcı olabiliyor...üçün sayfa haberlerinde görüyoruz sonra gürültü komşu cinayetlerini..rezalet tek kelime ile rezalet...ülkemizin %99 u Müslümanmış..tam bir şehir efsanesi..Müslüman olduğunu iddia eden bir insan komşusuna eziyet etmez...insanlara saygı ve sevgi dolu olur...nerede...bu ülke din sosyoloji bilgelik açısından çökmüş bir durumda...ve daha kötü de olacak...

    YanıtlaSil
  21. Daha dün sanki bir tanesi yetmiyormuş gibi..üstümüze bir komşu daha taşındı...yaşlı bir kadın..küçük torunu var..torunu ayağında terlik koşturup duruyor...bağırarak tabii ki..ben düzenli bir biyolojik hayatı olan sessizliği seven bir insanım..bu ülkede sessizlik kelimesi ne kadar ironik geliyor değil mi..gece en geç 23 00 yatıyor sabah da erken kalkıyorum...
    bu şahıslar tam da benim üstümde oturuyorlar..kadından rica ettim..en azından benim üstümdeki odayı oturma odası çocuk odası falan yapmasanız diye rica ettim..vay sen misin diyen..bu çocuk uçacak mı...burası apartman olur böyle şeyler..daha 2.gün oldu hep şikayet..ben sürekli kapımın çalınmasını istemem falan filan...bu insanlar gecenin birinde taşınıyorlar uykumdan uyanıyorum..yok efendim bu çok normalmiş ben niye şikayet ediyor muşum...
    kadını tanımam etmem yaşlı iyi birine benziyor görünüşte..insanlar bukelemun gibi..başkalarına hoşgörülü davranıyor güya..ama bir hatasını söyle ya da bir ricada bulun ağzının payını al..cahil insanları hiç sevmem...bu kadından anında soğudum...Ev sahibinden rica ettim ne olur iyi insanları alın evinize diye..ben içlerini nereden bileyim dedi çıktı..sonuçta alacağı kira parasını cazibesi baskın çıktı...Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu tarz insanları..kul hakkı var...adalet bu dünyada yok yok..öbür tarafta görüşeceğim..onlar buna inansalar böyle davranmazlardı..insanda biraz Allah korkusu olmalı...Kulak tıkaçlarım var..onlar ile yaşamaya çalışacağım..benim de yaşlı anne babam var..onlara bakıyorum..ev kendiminiz..kirada olsak bu şahışlar (?) ile ile bir dakika aynı binada yaşamak istemem..giderim dağda ayılar kurtlar yılanlar böcekler ile yaşarım insanlar ile yaşamak istemem...

    YanıtlaSil
  22. Ben en üst kattan ev aldım tepemde gezinen olmasın gürültü olmasın diye alt komşum kızım 3 aylıkken bir başladı, 1.5 yıldır bütün bir gün gürültü yapiyor. Konuştum yalvardım çocuğum uyaniyor diye karisamazsin dedi. Defalarca evimde oturup ağladım o evini temizleyecek diye benim çocuk gündüz uykusu bilmedi sinir sahibi oldu anne karnından beri gülen mutlu çocuğum. O evinin işini yaptı ben kafam çatlar sekilde sürekli huzursuz bir çocukla uğraştım. Eşim eve geline yemeğimi işimi yaptım. Gece uyumaz. En sonunda birbirimize girdik.mahkemelik olduk. Ama hala yapıyor yapacağıni

    YanıtlaSil
  23. üstümüze yeni taşınan kişiler (komşu falan demiyorum) gürültü yapmaya devam ediyor..sürekli eşyalar savaş hallerindeler..yerlere metal bir şeyler şey sürtüyorlar..gıcır gıcır...yaramaz çocukları evde sanırım tekerlekli kaykay ile geziyor tam emin değilim..takınya gibi terlik giydirmişler çocuğa konuyor..bu kişilerden birisi bize söylediklerine göre doktormuş..ne olursa olsun..insanlara saygı olmadıkça hiçbir şey ifade etmiyorlar..bu şahıslar yüzünden psikolojim bozuldu...ev sahibini arıyorum o bile cevap vermiyor..şikayet edeceğim..annemin şeker ve tansiyonu var gözleri görmüyor o sabret diyor kulaklarını tıka...bunlar gidince iyisi mi gelecek diyor..evet iyi kiracı iyi komşu yok..şans yok bizde..Ne yapacağımı şaşırdım..şu günlerde beddua edilir mi hiç tartışmaları var...hukuk adalet sevgi saygı başkalarını düşünme olmayınca yapacak bir şey kalmıyor..Allah'a havale ediyorum..Kul hakkı diye bir şey var..öbür tarafta görüşeceğiz...evimiz kendimizin bu arada..satmak da istemiyoruz..kiracı olsam bir an durmam..

    YanıtlaSil
  24. Buradaki yorumları okuduğumuzda Türkiye' nin sosyal açıdan dibe vurduğunu, insanların birbirine ve çevresindekilere saygısı olmadığını, ülkede hukuksuzluğun meşru hale geldiğini görüyoruz.
    En güzeli hiçbir şeye karışmadan yaşamak ama insan haksızlığa uğradığında sesini çıkarmak ve savaşmak istiyor. Bizim de ciddi bir sorunumuz var. İsmiyle ve sahibiyle çok övünen bir sitede yaşıyoruz yaklaşık 6 aydır. Öyle görgüsüz insanlar varki blok girişinin ağzına lüks arabasını mı park eden son ses müziği mi açan imkan olarak sunulan alışveriş arabalarını fırlatıp yerlere mi atan asansörde sigara mı içen her türlü düşünce yoksunu insan var. Eşimle ben hiç tutucu insanlar olmamamıza rağmen öyle şeylere şahit oluyoruzki bazen bu ülkede yaşamaktan ve vatandaşı olmaktan utanıyoruz.
    Asıl sorunumuz ise tam 6 aydır sabahlara kadar son ses müzik dinleyen, evde naralar çığlıklar atan sürekli kavgalar eden yeditepe üniversiteli ama öğrencilikle hiçbir alakası olmayan birisiyle. Ev adeta garsoniyer amacıyla kiralanmış. Havanın kararmasıyla birlikte bir takım karanlık tipler ve değişik kadınlar geliyorlar. Salonumuzda huzurla oturamıyoruz gürültüden. Bu çocuk gürültüsü yada koşma atlama zıplama sesleri gibi değil. Aksine çok gerici ve tedirgin edici. Derdimizi en medeni yollarla site yönetimine anlatmamıza rağmen dirayetli yöneticiler olmadığı için mağdur olmaya devam ediyorduk. En sonunda bir yolunu bulup ev sahibine ulaşmayı başardık ama o da ne aylardır ev sahibine iletin dediğimiz şikayetlerimizin hiçbiri iletilmemiş. Yaşlı ev sahibini öyle yalanlarla kandırmışlarki zavallı sanki biz psikopata bağlamış gibi öğrenci kiracısıyla uğraşıyoruz sanıyoruz. Gerçekleri polis ve güvenlik tutanaklarıyla kanıtlayarak anlattıktan sonra bir ümit gerekli tedbirleri alacağını belirtti.Aksi durumda konuyu yargıya intikal edeceğiz. Allah herkese düzgün insanlarla karşılaşmayı nasip etsin bu hayatta...

    YanıtlaSil
  25. arkadaslar bende bugun alt komsum tarafindan uyarildim. ama vicdanen cok rahatim. kendisinin cocugu yok. insallah cocugu olunca anlayacak beni ve benim gibileri. ben ve esim sirf komsularimiz rahatsiz olmasin diye elimizden geleni yapiyoruz. sabahlari 5 yasindaki oglum gurultu yapar diye televizyon izlemesine izin veriyor, onemli islerimizi bitirip hemen parka cikiyoruz. gece 10.30 en gec yatma saati (ozel durumlar nadien oluyor. misafir, hastalik gibi.) ama malesef bina ses yalitimlari cok zayif. hapsursan ses gidiyor. birde cocugumun odasi komsunun ystak odasina denk geliyormus. ama yspilabilecek bir sey yok ne kadar kontrollu davranirsan davran cocuklara bir yere kadar mudahale edebilirsiniz. duam insallah en kisa surede saglikli bir evlat sahibi olur ve benim ne hissettigimi anlar.

    YanıtlaSil
  26. Benim de üst kata taşınan komşuların 2 tane çocuğu var. 3 ve 6. Yaşlarındalar galiba... Çocuk ses yapar, buna diyecek birşeyim yok ama at gibi sürekli koşuyorlar... Sabah 6.45 te okul için bir kalkıyorlar.... Sonra okul var Allah'tan ama 17.15 te bir geliyorlar, artık ne zaman yorulurlarsa. Komşuya bir kere söyledim ses önemli değil lütfen koşmasınlar diye ama birşey değişmedi. Bu akşam yine at yarışı tavan yaptı, saat 22.20 de artık duvara vurdum sussunlar diye. Ancak susacağına biri sen sus der gibi yere vurmaya başladı. Yukarı çıktım. Sadece koşmasınlar diyorum diye.. Adam ne dese beğenirsiniz: apartmanda yaşamayı, medeniyeti öğrenin biraz???!!!!
    Medeniyeti gürültü yapma özgürlüğü olarak anlayan bir üst komşum var.
    Ya bunlar hem öküz hem cahil. Bunlara ne yapılır ki??!!

    YanıtlaSil
  27. Merhaba ben alt komşumdan çok rahatsızlık duyuyorum ustelik gecr 12 den sonra basliyorlar sabaha kadar devam ediyor muhabbetleri butun gunlerini mutfakta geciriyorlar mutfakta benin odamin alti az once dayananayip polisi aradim hakli oldugum halde kendimi tuhaf hissefiyorum yapmamistim daga once ama yaptirdilar sonunda benim merak ettigim su polisler gelir gelmez ceza kesiyorlarmi sikayet ettiklerime

    YanıtlaSil
  28. Komsumdan rahatsizlik duyuyorum butun gunlerini mutfakta geciriyorlar mutfakta benim damin alti oluyor ustelik gecenin 12 sinde basliyorlar calisan bir insanim sabaha kadar bi yandan cay kaynatiyolar bi yandan muhabbet duvara vuruyorum arsiz gibi oda vuruyor en sonunda dayanmayip polisi cagirdim bunun onlara para cezasi olurmu ?

    YanıtlaSil
  29. biz evimizi alalı 7 ay oldu. Üst katta kiracı torunlarını bakıyor. Sürekli ondalar ve 4 tane okul öncesi çocuk. Kadında çok gürültülü yürüyor. Gece 1-2 gibi çocuklar ve ev halkı ayakta. Ev sahiplerini aradık tıkayın kulaklarınizı dedi. Şu anda bile koşuyorlar. Ev sahibi polisi aramayın rezil oluruz ,Hem çocuk gürültüsüne polis karışmaz dedi. Ne yapmalıyız acaba.

    YanıtlaSil
  30. Kimse kimseye durduk yere gurultu yapiyorsun demez. Eger apartmanda insanlara saygi duymasini bilmiyorsan oturmayacaksin. Cocugunu ogreteceksin. Yaklasik 5 yil Avcilarda oturduk. Kendi evimizdi. Ust kattaki kadin kaynana gelin karsilikli dairelerde oturuyorlardi. Ustumuzdeki gelini, gece elektrik supurgesi calistirmaktan tutun da, gunduz cocuklari kaykayla tepemizde dayanilmaz gurultu yapti. Bu durum kasitliydi. Geceleri bizi uyutmadi. Polis cagirdik. Polis bize kizdi. Annem uykusuzluktan zona oldu. Cok beddua ettik. Evimizi bize sattirdi. Oradan tasinmak zorunda kaldik. Sonra baskalarindan duydukki, adamin biriyle yasak ask yasamis ve ardindan yuvasini yikmis. Adam da onu vurmus. Olay mahalinde duruma karisan toplamda 5 kisi olmus. Yani demek istiyorum ki, belasini kendinden buldu. Gurultu yapan, komsusuna saygi gostermeyeni Allaha havale edin ve emin olun bulur.

    YanıtlaSil
  31. Üst katımıza yaratıklar taşınmış olsa gerek. İlk hafta banyo aktı. Çocuklarının çıkarttığı gürültüleri geçtim, en sinir olduğum şey gece yarısı dışarı çıkıp (ailecek yapıyorlar bunu) telefonda bas bas bağıra bağıra konuşuyorlar. Herkes "kardeşim işimiz gücümüz var girin içerde konuşun pencere önünde telefonla bu saatte laklak mı edilir?" diye uyarsa da sanki onların özel mülkiyet hakkı varmış gibi birde milletle kavga ediyorlar. Sanki biz onların dedikodularını dinlemek mecburiyetindeymişiz gibi. Arsızla yüzsüzün dünyası olmuş. Gerçekten çok sessiz ve sakin bir insanım ama silahım olsa bunları ağzından vururum hiç tereddüt etmeden. İnsanlardan gerçekten tiksinir oldum. Birde böyleleri kendilerini yerden göğe kadar haklı bulup dünyayı ben yarattım havalarında dolaşırlar. Toptan imha ekibi çağırmak lazım heralde :)

    YanıtlaSil
  32. Ben azerbaycandan yazıyorum biz mustakil evde yaşiyoruz kadin yani eskiden de komşumuzdur kocasindan boşaninca geldi evin yarisini aldi ve o yarisida bizim evin yanidir şimdi bu yaratik ve kizlari kapiyi hayvan gibi vuruyorlar hem gece hem gündüz bir su makineleri var bizim evin dibinde tüm sesi evi inletiyor ve biz ona gürültüyü kesmesini söylediğimizde üstüne gülüyor dağdan gelmiş bağdakini kovuyor ve her defasin da ona sessez olmasini söylediğimizde bu kere bizimle ayni bahçede kalan kadin beni tehdid ediyor ki onlarla uğraşma o kim oluyor başkasinin işine karişiyor bizi alakadar etmeyen insanlarin gürültüsü evimizin içinde bir de bunakin teki bize emirlermi verecek olacak iş değil ha bide bu yaratik kocasindan boşanmadan önce bizim eve gelip penceremizin hangi tarafda olduğunu sormuşdu çok garip beni sinirlendiren şu bunak nasil oluyorda bana emir yağdirir kendisi olmazin kavgalari ediyor biz karişmiyoruz o kim oluyorda karışiyor işte o su makinesinin sesi yine başladi artik deliricem nefret ediyorum

    YanıtlaSil
  33. Ben de alt kat komşum(!) yüzünden mağdurum senelerdir..Geldiklerinden beri huzurla yaşadığım bu apartman benim için cehennem hayatından farksız olmaya başladı..Üniversite öğrencisiyim ve bölümüm ağır ve düzenli olarak ders çalışmam gerekiyor.Sabah okulum var ve gece erken yatmam gerekiyor ertesi gün derslerimi zinde dinleyebilmek için.Defalarca uyardık.Gece 12 ile 3 arasında duvarlara vura vura top oynamalar mı dersiniz,karı koca sürekli kavga mı ederler dersiniz yoksa artık sözlü olarak anlaşamadığımızdan gürültüyü ikaz adına iki kere yumuşak şekilde tık tık ettiğimizde aşağıdan hayvan gibi 1 2 saat aralıklarla vurmalar mı dersiniz ne yapacağımızı gerçekten bilmiyoruz.Gürültülerinden dolayı biri polise şikayet etmiş bu insanları ve siz mi ettiniz diye günlerce kapının önünden taciz laflarına maruz kaldık.Keşke biz etseydik efendiliğimizden kolluk kuvvetlerine aksettirmedik.Evde kulak tıkacıyla yaşamak zorunda kalmak o kadar iğrnç bir durum ki.Özellikle kadın gerçekten çok seviyesiz.Çocuklarıma daha çok gürültü yaptıracam dedi.Zaten dışarıda 10 11 saat kalıyorum huzurlu bir ortamda ders çalışmak onu geçtim insanın en temel ihtiyaçlarından uyumak benim en doğal hakkım.Psikolojim bozuldu ve ne yapacağım cidden bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  34. avcılar merkez mahallesınde ıkamet edıyoruz ,2 bayan kalıyoruz evde . bırımız devlet memuru dıyerımız ozel bır sırkette calısıyoruz. bekar oldugumuz halde degıl komsularımızı rahatsız etmek evde bıle muzık acarken temkınlı olmaya calısıyoruz lakın 4 yıla yakın bır suredır oturdugumuz bu bınada,en alt komsularımız harıc olmak kaydıyla tum komsularımız sozlesmelı gıbı gurultu yarısı yapıyor gıbıler aralarında.
    gece 2 gıbı bına kapılarının carpılması,4-5 arası merdıvenlerden suvarı bırlıgının gecmesı ve yıne sabah 7 gıbı tekrar aynı karmasanın devam etmesı gıbı bır ıskence yasıyoruz,bunlar yetmezmıs gıbı bırde hemen ustumuzde oturan komsularımız sagolsunlar.3 yıla yakındır da onların psıkolojık ıskencesı ıle bır sınavdan gecıyoruz,ustumuzde oturanlar evlı bır cıft,erkek olan polıs eşi ise bir hemsire. polis olanın pek sesını duyamasakta hemsıre esının gece yarıları baslayıp sabaha karsı bıten ev ıcınde tabırı caızse at kosturması ve sabah 4-7 arasında yıne aynı sekılde evde hareketlenmesı kı ( suan aynı sekılde evın ıcınde kosar adımlarla yuruyor)ve sankı mustakıl bır evde yasıyormuscasına kapıyı carparak kapanması merdıvenlerden ınerken cıkan gumburtu ıle yataktan fırlamam hepsı ayrı bır dert.yarım uykular ve ataklar gecırmeye basladım.defalarca polıs cagırdıgım halde kapıyı dahı acmadılar artık cinnet modundayım ve gozumu kan burumus durumda.kapılara yazılar astım yonetıcı bozmasıyla defalarca konustum ama yonetıcı aıdat kısmıyla daha cok alakadar.derdımı tum bınaya anlattım ama yıllardır cozum bulamıyorum,yarım yamalak anlatmıs olabılırım cunkı 15 dk once yıne uyarmak amaclı kapılarına cıktım ve polıs olana serzenıste bulundum ve ayıpladım nafıle kısacası cok ofkelıyım kalbım cok fena carpıyor.plan yapmaya basladım artık,planlarımda merdıvenlere yag döktüm ev krıslerıne hopörler yerlestırıp son ses gece sabaha karsı muzıkler actım,evde tadılat yaptım ama bunlar hep hayal,en son bınayı atese verdım bunuda eklım dedım allah rızası ıcın bırı benı sakınlestırsın...unutmadan bırde en uste ki komsumun cocuk gorunumlu bır kabus torunu var merdıvenlerden ınıp cıkarken babanneeeeeeeeeeeee dıye ortalıgı yıkısı ve yetmezmıs gıbı polıs olan cıftın evıne gırıp bırde orada kosturması da cabası cocuk lAFTAN SOZDEN ANLAMAYAN BIR BELA

    YanıtlaSil
  35. Gerçekten çok üzüldüm...
    benim tepemde bir değil iki komşu (yaratık) oturuyor
    Odalarımızdan bir tanesi bir koşu (yaratık)lardan birinin altına isabet ediyor..
    O da en çok gürültü yapanı..
    Gürültü yapan yaratık ise
    çocuk görünümlü bir melek yüzlü bir şeytan..
    Aslında onu suçlamıyorum anası ve ananesinde kabahat..
    Babaları yok ayrı anne çocuğu ananeleri ayrı yaşıyor
    Olan babasız sağlıksız büyüyen çocuğa olacak…
    Diğer taraftaki komşu (yaratık)lar ise gürültüyü biraz azaltsalar da onlardan az da olsa devam ediyorlar gürültüye
    Kapıları hayvan gibi çarpmalar
    ( Hayvan gibi demek istemiyorum evde kedilerim var onlar bu tarz yaratıklardan daha medeni buna canlı şahidim onların isimilerini sanki bir hakaretmiş gibi insanlara yakıştırmak istemiyorum çünkü hayvanlar daha medeni ve insani)
    Gece yarıları çamaşır yıkıyorlardı kavga gürültü biraz durumu dengeledik gibi ama yine de daha şiddetli de olsa gürültü yapıyorlar…
    Sanıyorum bana deli gözü ile bakıyorlar…ben deli isem beni bu hale onlar ve onlar gibi yaratıklar getirdi..
    Gelelim melek yüzlü şeytana
    75 milyon insan var bu tarz yaratıklar gelip beni buluyor…
    Allah beni imtihan ediyor..kazanmak istiyor imtihanı ama dayanması çok zor
    Çocuğun biri 3 tekerlekli diğer dört tekerli ve bir tane de kaykayı olmak üzere 3 tane aracı var evde
    Bunlar ile evin içinde geziyordu..Bağırmalar çağırmalar duvarlara vurmalar bunlara kısmen engel oldum
    Çocuk hipodrom da koşan atlar gibi koşup duruyor
    Bu çocuklar niye hep koşarlar anlamam
    Bağırıyor
    Bir de çocuk sürekli hasta öksürüyor
    Annesi de TUS a hazırlanan öğretmenmiş.
    Doktor olabilirsin ama insan olamazsın...
    İnanmıyorum bunlar okumuş cahil okumuş kaba görgüsüz yaratıklar
    Önceleri duvarlara deli gibi vuruyordum anlamıyorlar
    Şimdi müziğin sesini açıyorum sonuna kadar..Bizim evdekiler rahatsız oluyor ama ne yapalım
    Sizin çocuğunuzun gürültüsünü ben çekmek zorunda mıyım
    Sizin ile birlikte mi büyütmek zorundayız çocuğunuzu..
    Bu gürültü patırtıya niye katlanayım…
    Bütün bunların bir iyi yaradığını düşünmüyorum
    Alışkanları ortadan kaldırmak atomu parçalamaktan daha zor demişler..
    Can çıkar huy çıkmaz
    Bu yaratıklar apartman hayatında yaşamayı bilmiyorlar
    Toplum kurallarını bilmiyorlar
    Komşuluk hakkını bilmiyorlar
    Bencil egoist megolaman narsist bireyci yaratıklar haline geldik
    Sanal dünyada yaşamaktan gerçek yaşamları toplumu unuttuk
    Polis devlet kanun yönetici (sadece aidat düşünürler doğru) bunun için bir şey yapamaz..
    İnsanlar bozuldu toplum bozuldu…Bu ülkede insanca yaşamıyoruz zaten..
    Her an başımıza her şey gelebilir
    Güçlü iseniz müstakil kendi evinize çıkarsınız..
    Ya eğilseniz
    Annem git dağda yaşa diyor
    Çok ciddiyim orada yaşasam şehir hayatından daha mutlu olurum
    İnsanlardan uzak ayılarla kurtlar yılanlar çiyanlar ile yaşarım
    Onlar insanlardan daha zararsız…
    Bu blogta sadece sıkıntılarımızı paylaşıp dertleşiyoruz
    Kim ne yapabilir..Hiç bir şey
    Sadece Allah’a havale ediyorum
    Kulaklarımı eaplug kulak tıkaçları kapatıp sabır ediyorum
    Kulaklarım zarar görüyor ama ne yapayım…

    YanıtlaSil
  36. Gerçekten çok üzüldüm...
    benim tepemde bir değil iki komşu (yaratık) oturuyor
    Odalarımızdan bir tanesi bir koşu (yaratık)lardan birinin altına isabet ediyor..
    O da en çok gürültü yapanı..
    Gürültü yapan yaratık ise
    çocuk görünümlü bir melek yüzlü bir şeytan..
    Aslında onu suçlamıyorum anası ve ananesinde kabahat..
    Babaları yok ayrı anne çocuğu ananeleri ayrı yaşıyor
    Olan babasız sağlıksız büyüyen çocuğa olacak…
    Diğer taraftaki komşu (yaratık)lar ise gürültüyü biraz azaltsalar da onlardan az da olsa devam ediyorlar gürültüye
    Kapıları hayvan gibi çarpmalar
    ( Hayvan gibi demek istemiyorum evde kedilerim var onlar bu tarz yaratıklardan daha medeni buna canlı şahidim onların isimilerini sanki bir hakaretmiş gibi insanlara yakıştırmak istemiyorum çünkü hayvanlar daha medeni ve insani)
    Gece yarıları çamaşır yıkıyorlardı kavga gürültü biraz durumu dengeledik gibi ama yine de daha şiddetli de olsa gürültü yapıyorlar…
    Sanıyorum bana deli gözü ile bakıyorlar…ben deli isem beni bu hale onlar ve onlar gibi yaratıklar getirdi..
    Gelelim melek yüzlü şeytana
    75 milyon insan var bu tarz yaratıklar gelip beni buluyor…
    Allah beni imtihan ediyor..kazanmak istiyor imtihanı ama dayanması çok zor
    Çocuğun biri 3 tekerlekli diğer dört tekerli ve bir tane de kaykayı olmak üzere 3 tane aracı var evde
    Bunlar ile evin içinde geziyordu..Bağırmalar çağırmalar duvarlara vurmalar bunlara kısmen engel oldum
    Çocuk hipodrom da koşan atlar gibi koşup duruyor
    Bu çocuklar niye hep koşarlar anlamam
    Bağırıyor
    Bir de çocuk sürekli hasta öksürüyor
    Annesi de TUS a hazırlanan öğretmenmiş.
    İnanmıyorum bunlar okumuş cahil okumuş kaba görgüsüz yaratıklar
    Önceleri duvarlara deli gibi vuruyordum anlamıyorlar
    Şimdi müziğin sesini açıyorum sonuna kadar..Bizim evdekiler rahatsız oluyor ama ne yapalım
    Sizin çocuğunuzun gürültüsünü ben çekmek zorunda mıyım
    Sizin ile birlikte mi büyütmek zorundayız çocuğunuzu..
    Bu gürültü patırtıya niye katlanayım…
    Bütün bunların bir iyi yaradığını düşünmüyorum
    Alışkanları ortadan kaldırmak atomu parçalamaktan daha zor demişler..
    Can çıkar huy çıkmaz
    Bu yaratıklar apartman hayatında yaşamayı bilmiyorlar
    Toplum kurallarını bilmiyorlar
    Komşuluk hakkını bilmiyorlar
    Bencil egoist megolaman narsist bireyci yaratıklar haline geldik
    Sanal dünyada yaşamaktan gerçek yaşamları toplumu unuttuk
    Polis devlet kanun bunun için bir şey yapamaz..
    İnsanlar bozuldu toplum bozuldu…Bu ülkede insanca yaşamıyoruz zaten..
    Her an başımıza her şey gelebilir
    Güçlü iseniz müstakil kendi evinize çıkarsınız..
    Ya eğilseniz
    Annem git dağda yaşa diyor
    Çok ciddiyim orada yaşasam şehir hayatından daha mutlu olurum
    İnsanlardan uzak ayılarla kurtlar yılanlar çiyanlar ile yaşarım
    Onlar insanlardan daha zararsız…
    Bu blogta sadece sıkıntılarımızı paylaşıp dertleşiyoruz
    Kim ne yapabilir..Hiç bir şey
    Sadece Allah’a havale ediyorum
    Kulaklarımı eaplug kulak tıkaçları kapatıp sabır ediyorum
    Kulaklarım zarar görüyor ama ne yapayım…

    YanıtlaSil
  37. merhaba,bir aile apartmanına taşındık eşimle yaklaşık 1 hafta olacak.Ama bir haftadır ne bir uyku uyuyabiliyorum ne eve gitmek istiyorum.yeni evlendiğimize sevinemedim bile.evden soğudum.üst katımda öğrenci topluluğu oturuyor. yöneticeye söyledim ben muhattap olmak istemiyorum huzur bozulmasın binada siz uyarın iş hayatıma yansıyor sağlığım bozuluyor dedim.uyardığı ilk gün ses yok ama diğer günler gec 22 ile 4 arası susmak oturmak bilmiyorlar.müzik açılıyor bağırarak konuşuluyor.o kadar moralim bozuk ki ne yapıcagımızı bilemedik.kime söyleyelim bir çözüm olmayacagıı da biliyorum ama brn tv izlerken bile onların sesi tv den çok çıkıyor sabah erkenden işe gidiyoruz.biz her sesi sorun yapan bir aile değiliz ama kaldıramıyorum biz saglığımızdan olurken onlar yukarıda çok güzel raatca gevşek bir şekilde eğlenmelerine devam ediorlar. ne yapmalı lütfen bir öneride bulunun.artık iyice psikolojim bozuldu.yeniden baska evede taşınamam.çok üzgünüm gün boyu aülamaktan kendimi alamıyorum.

    YanıtlaSil
  38. çok üzüldüm..bu konuda kanun ve yaptırımlar yetersiz..polise söylüyorsunuz..ancak kavga gürültü olduğu zaman ilgileniyor..ele güne rezil olduğunuzla kalıyorsunuz..aslında saat 19 dan sonra kabahatlar kanununa göre gürültü yapmak suç ama kimse takmıyor..polis en azından uyarıyor diye biliyorum..o kadar..onlar gürültülerini yapmaya devam edebilirler..belki de başka kötülükler de yapabilirler..bir danışmak lazım yine de...çok zor gerçekten çok..

    YanıtlaSil
  39. Merhaba..çok üzüldüm..ev sahibi ile görüştünüz mü (ev kira ise ki umarım kiradır birgün çıkıp giderler)..ev sahibi uyarabilir iyi bir insansa bir ihtimal..polise danışılabilir ama onlar sadece uyarıyorlar..en son çare belki siz kirada iseniz o evden bir an önce uzaklaşmak..çok zor bir durum hem de çok zor..

    YanıtlaSil
  40. Benim yukarda da 2 adet hayvan ve 2 adet enikleri var.Sürekli eşyaları yerinden oynatıyorlar.gece 01.30 da banyo yapıyorlar,v.b.Bir kaç defa önerdim.Sesleri azalıyor.Ama ruhlarında hayvanlık olduğu için yine hayvanlık yapamadan duramıyorlar.Ev benim olmasa bir gün durmam.Ama bende o hayvan ailesine direk ve indirek pislik yapıyorum.Hatta o kadını boşatmak için bile planlarım var.

    YanıtlaSil
  41. inanın hayvanlar insanlardan daha medeni daha saf daha temiz daha zararsız...çok üzüldüm gerçekten..bizim oturduğumuz evde kendimizin biz de satıp gidemiyoruz...benim tepemde de insan demiyorum hayvan da demiyorum ot bile demiyorum..ucubeler oturuyor..Allah'a havale ediyorum o yaratıkları

    YanıtlaSil
  42. Yeni bi ev aldim annem orta kat al dedi ben dedim cati kati yok dedi cati kati kisin soguk yazin sicak olur dedi beni caydirdi halbuki yalitim var saten hem saten biraz soguk olsun yazin biraz sicak olsun kotu bi ust komsun olmadan iyidir evet sansizim yine kotu bi ust komsuya denk geldim kalabalik ve cocuklu bi aile ve gurultu yapmayalim diye kasan bu aile deyil .. simdi ne yapayim ben aldigim zevkle esya dosedigim evden sogudum.. ustune yiyici yönetici tuz biber oldu .. simdilik kimseyle pek muhattaplik kurmamaya zamana birakiom simdi evi satacak deyilim bakalim zamanla nokucak ins hayirlisi olur ve bu insanlara hakkim helal deil

    YanıtlaSil
  43. 6 aydır üst katıma taşınan kiracılar tarafından işkenceye maruz kalıyorum. evet işkence.6 kişiler. 4 yetişkin 2 ve 4 yaşlarında 2 çocuk. çocukların eline ses çıkaran demir mi plastik mi ne bilmiyorum oyuncaklar veriyorlar. çocuklar devamlı laminata vuruyorlar durmadan . güzel şekilde söyledim rica ettim.kapılarına yazı yazdım ,yine rica ettim. allahın yanında komşunun hakkkını anllattım.peygamberimiz bir gün kendi kendine "asla cennete giremez,asla cennete giremez "diyormuş.sahabelerden birisi "ya peygamber kim giremez cennete "diye sormuş. komşusuna zulmeden asla cennete giremez demiş" peygamberimiz. bunları da aynen böyle söyledim onlara. "allah bana komşu hakkında o kadar güzel şeyler söyledi ki,komşuyu komşuya mirascı kılacak sandım " demiş bir gün peygamber. bunları da anlattım komşularıma. insan sanmıştım başta.laftan anlayacaklarını sandım. sonunda şikayette bulundum polise gidip dilekçe yazdım. gidip ifade verip geldiler. daha da kötü bir şekilde devam ettiler. polis çağırdım. polis geldi "evet yapıyor çocuklar" dediler ne kadar yapma,etme diyoruz dinlemiyorlar " dediler polise. polis te genç adamdı. belki de onun da küçük çocukları var diye etkilendi bu sözlerinden. ben çocukların çığlık seslerinden şikayetçi değilim ki. oyuncağı çocuğun eline vermezsen nasıl vuracak yere. ses çıkarmayan oyuncaklar ver yada kalın bir halı üzerinde oturt oynasınlar.şimdi yine polise gideceğim. bunun bir çaresi olmalı. resmen işkence bunun adı.

    YanıtlaSil
  44. Ben daha önce müstakil ve bahçeli bir evde ve son derece sessiz bir mahallede yaşıyordum ailemle. Ev sobalı diye annem ille taşınalım dedi. Ben aylarca karşı çıktım ama bir türlü ikna edemedim. Şimdi yaklaşık 6 aydır apartmanda yaşıyoruz. Üst komşu o kadar saygısız ki resmen canımdan bezdim. Gece saat 2-3 e kadar tepiniyorlar. Çocukları koşuyor sürekli, kendileri bişeyler düşürüyorlar, bağırarak konuşuyorlar bıktım artık. Sobalı sıcak ve sessiz evimi özledim, bahçesinde sessizce kitabımı okuduğum evi özledim. Ben annemi dinlemekle büyük eşeklik ettim. Müstakil bir ev bulur bulmaz hemen taşınacağım. Bu ülkede insanlar gerçekten çok düşüncesiz ve saygısızlar.

    YanıtlaSil
  45. Herkese Merhaba..Burası bizlerin ağlama duvarımız oldu maalesef..İçimizi döküp en azından rahatlıyoruz..Üstümdeki yaratıklar balkonlarında horoz beslemeye başladı..gece yarısı belirli aralıklar ile ötüp duruyor..ben de uyku falan kalmadı tabii ki..sabah ezanı okunduğunda artık dayanamadım çıktım kapılarına..insani vasıfları olmadığı için karşıdakilerin küçük bir tartışma çıkması kaçınılmazdı..çevredeki insanlar sözde komşu denilen diğer yaratıklar seslerini çıkarmadıkları için her zaman göze batan ben oluyorum maalesef..kadın bir sürü yalanlar uydurdu neden balkonunda horoz var sorusuna karşılık..çocuğum hasta canlı horoz kesip yedireceğim, kestirecek birini bulamadım bla bla bla..en çok üzüldüğüm karşıdan yandan alttan üsten nerede ise yakın akraba olacağımız etrafta oturan adına komşu denilen diğer yaratıklar neden sessiz kalıyorlar...neden seslerini çıkarmıyorlar...haksızlık karşısından susan dilsiz şeytandır..değil mi..kadın hep kendini savunuyor cahil kaba görgüsüz yaratık..insan olsa kusura bakmayın kardeş der rahatsız ettik bir daha olmaz demiyor kimse..kimse yoğurdum ekşi demiyor..herkes ben ben ben diyor..bana bir de beddua ediyor..o beddualar sana geri dönecek merak etme..bu kadınlar bir de Müslümanız diye çarşaf örtü takıyor..Hakiki Müslümansan komşuna eziyet etmeyeceksin..Siz Müslümanlığı giyside şekilde arıyorsunuz...bir de benim evde beslediğim kedileri söylüyor..o kediler sizden bin kat daha insan merak etmeyin..o balkonda beslediğin horoz bile senden daha insan merak etmeyin..

    YanıtlaSil
  46. Ben yüksek katlı tokilerdeyim evim 14. Katta üstümüzdeki 15. Katta olan tepemde gece gündüz gürültü yapıyor sürekli eşyalar hatır hutur çekiliyr,çocukları kaçtane bilmiyeum beygir gibi hoplayıp zıplıyorlar sabahtan gece 12 ye kadar. Hzurum kalmadı kaçdefa söyledik yinede aynı aynı aynı Allah belalarını versin!!!

    YanıtlaSil
  47. Bir gün önce balkonda öte horoz şu anda gitti..üstümde oturanlar onu kesip yediler sanırım..horoza acıdım açıkçası..hayvan yaşaması gerektiği gibi yaşıyordu..oysa biz hayvanlardan bitkilerden herşeyden üstün olduğumuzu iddia eden insanlar gerçekten insanca yaşayabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  48. 8 yıl üst kattaki anne ve 2 kızının gürültüsüyle yaşadım - yaşamak denirse. Kendim çıktım, ablam çıktı, annem konuştu, boş. Kadın, hızar makinesi gibi bir aletle ev temizler; her hafta. Neredeyse 24 saat ayaktalar. Hele ramazanda, durabilene aşkolsun. Yahu her şeyi anlıyorum da, gecenin 02:30'unda yemek yapılır mı? Sarmısak dövülür mü? Her türlü gürültülerini çektiğim yetmezmiş gibi, kadın temizlik hastası; habire halı yıkardı ve balkona asardı. Evden taşınıp ayrılırken balkon demirlerine baktım : komşuların demirleri normal renginde duruyor, benim korkuluklar resmen asitten aşınmış gibiydi. Annem yaşlı ve mecburen yanına taşındım. Üst kattaki komşu (bu da kader midir nedir, hep en üst katın bir altında oturuyoruz ya) fena gürültücü çıktı. Yan komşu vefat etti, alan genç çift gürültücü. Alt yan komşu vefat etti, satın alanlar duvar yıka yıka bitiremediler... Ne yapılır bilmiyorum çünkü bu eğitimle ilgili bir konu ve bu insanlar ÇELİK KAPIYI ÇARPARAK KAPATIYORLAR, apartman zıngırdıyor - eğitim ne yapsın...

    YanıtlaSil
  49. şimdi arkadaşlar. benim de üç çocuğum var. onlarda gürültü yapıyorlar. gece gündüz gürültü yapıyorlar. üst kattakininde çocuğu var gece gündüz o daha çok gürültü yapıyor.

    şimdi sorun burada değil. sorun üstteki hayvanlar çocuk gürültüsü dışında topuğunu güm güm vurarak yürüyor, boru gibi sesiyle gece yarısı konuşuyor. sorun burada başlıyor. çocuğa laf anlatamazsın anladık. fakat büyük adamda bunu yapıyorsa bu insan değil hayvandır.

    ben de çocuklarıma laf anlatamadığım zamanlar oluyor fakat geceleri kapıları çarpmıyorum, topuklarımı vurarak yürümüyorum, kısık sesle konuşuyorum. büyüdüklerinde çocuklarıma da aynı terbiyeyi vereceğim.

    geceleri çocuk gürültüsü dışında gürültü yapanların Allah bel... versin, inşallah.

    YanıtlaSil
  50. yan apartmanda ki komşumun 2 tane canavarı var ve oturma odaları benim yatak odamın duvarıyla bitişik ne hafta içi nede hafta sonu çocuklardan uyuyamıyorum hoş o çocuklarında uyuduğuna emin değilim çocuklar keyfi olarak avazları çıkana kadar bağırıyorlar ve koşuyorlar dün sabah en sonunda dayanamadım ve duvara vurdum ama evden çocukları çıkarıp benim odamın camının önünde çocuklarını bağırtmaya çıkardı ve karşısına geçip gülmeye başladı ne yapabilirim uyku uyumak benim için artık lüks haline dönüştü

    YanıtlaSil
  51. Bende aynı durumlardan rahatsızım fakat komşular görgüsüz ve bencil olunca sabrederek duruyorsunuz.Bence en etkili yöntem binalar yapılırken ısı ve ses yalıtımının yapılmasını kanunlaştırmak,aksi halde yakın zamanda komşular birbirleriyle düşman haline gelecek,belkide toplumsal şiddete kadar gidecek.

    YanıtlaSil
  52. Allah belasını versin hepsinin.
    6 aydır sürekli oo mobilyalar her gece sürekli bir yerlere çekilmekten eskidi yemin olsun ki.At gibi evi içinde bir oyna bir buyana koşturan çoçuklar,gecenin bir yarısına kadar mutfakta bitmek bilmeyen mutfak inşatı ulan yatmaz mı bu kadın yatmıyor.gece bir yarısı eşine çocuklara bağırma sesi ile irkilmelermizi hiç soylemiyorum . Artık akılsağlığımı kaybet üzereyim napabilirim bu aile her birsey var.

    YanıtlaSil
  53. 8 yıl üst komşu gürültüsü çeken, ben yine yazıyorum. Fethiye'de ablamla villa yaptık, 10 yıl kadar önce. Kafamı dinlerim demiştim. Kışın yazlıkçılar gidince epeyce tenha oluyor. Her yer sessiz, kuş sesleri var yalnızca. Ama yazın misafirlerimiz geliyor ve birlikte kalıyoruz. Pencereler açık tabi. Komşular arabalarını tam dibimize park ediyorlar. Kapılar kapanıyor, açılıyor, gülüşmeler, şarkılar vs. Bir de cep tel görüşmeleri - gecenin 2si, 3ü - tatile geldiler ya, her türlü sesi çıkarıyorlar. Hava zaten sıcak, zor uyuyorsun, üstüne bir de almancıların görgüsüz hareketleri. Adam 4 ev öteden arkadaşıyla bağıra bağıra sohbet ediyor yahu, bunlara rahatsız olduğunu nasıl anlatabilirsin ki?

    Ankara'da ikamet ediyorum, yaşlımıza bakıyorum. Ve burada toprak alıp, arkadaşlarımla minik bir site yapmayı planlıyorum. Etrafını çit-duvarla çevreleyip yaşayacağız. Gürültüden, egzos kokusundan, ortalığa saçılmış çöplerden, saygısız insanlardan uzakta yaşayacağız. Başka çözüm bulamadım :(

    YanıtlaSil
  54. merhaba..gerçekten çok üzüldüm...benim de hayalim aslında müstakil bir evde yaşamak..müstakil ev bile olsa çevrede gürültü yapanlar varsa bu da çok kötü..insan her yerde insanlığını yapıyor ..gürültü kirliği apartmana has, mekan ile alakalı bir şey değil maalesef..insan içini ne ile dolduyorsa dışarıya da onu boşaltıyor..kimisi sevgi kimisi kötülük..

    YanıtlaSil
  55. Üst komşum çamaşırlarını balkon sınırının Altın'da yani benim balkon demirlerime yakın asıyor. Son olarak koca bir parti bayrağını sarkıttı ve yine benim tavan sınırımı aşıyor. Huku ki olarak hakkım nedir 10 dak önce farkettim. Çekip atıcım Aşağıya zaten o ayrı da. Fotoğraflayıp hukuki işlem yapabilir şikayette bulunabilir miyim.

    YanıtlaSil
  56. merhaba..çok üzüldüm..böylesi de yeni görülmüş..hukuki olarak ne yapılır bilmiyorum inanın..sizi rahtsız ediyor açıkçası..hukuki süreç başlatsanız..yargı ne kadar hızlı ilerler..bir de masraflı olabilir mi? zabıta veya polise danışmayı düşündünüz mü ilk önce..yöneticiye de danışın diyeceğim ama genelde bulaşmak istemezler bu konuda..belki burada farklı çözüm öneren arkadaşlar çıkabilir..çok üzüldüm..Allah sabır versin

    YanıtlaSil
  57. Herkese merhaba...benim de üstümde analı kızlı bir torunlu 3 lü yaratıklar oturuyor..kız kocasından ayrılmış parçalanmış aile..bir de yerinde duramayan çocukları..parçalanmış aile..anane de yanında..ne gelenleri var ne gidenleri.kocaları yok..psikolojileri bence bozuk..bu gidişle benim de bozdular..tavana vuruyorum gürltü yaptıklarında..beni apartmanda oturan diğer komşulara şikayet edip kapıma gönderiyorlar..öbür komşuların onlardan farkı yok..iyi komşular ya bunlar zavallı 2 kadın ve küçük sevimli çocuğu ya..hemen yardıma koşup kapıma gelirler..onların avukatı onların koruyucuları...gözlerim yaşardı..üstümde komşunun çocuğu geldi biz rahatsız oluyoruz diye..dedim yandaki komşulara gidin..hem suçlular hem de güçlü..çocuğun üvey babası araya girdi de öğretmen kendisi..benim zaten cinlerim tepemde..sen nasıl benim kapıma gelirsin tavana vurma rahatsız oluyoruz diye..bu insanlar bir de kendilerine çağdaş medeni diyorlar..ben 2 daire ile yaşıyorum aynı sorunu...bu yaratıklar yapma deyince inadına yapıyorlar..ne yapıyorsun deyince müstakil eve çık kulaklarını tıka diyorlar..oldu siz istediğiniz gürültü saygısızca yapın ben rahatsız olunca müstakil eve çık deyin..ben gürültü yapıca kapıma gelin..ne güzel değil mi...parçalanmış sorunlu aileler psikolojileri bozuk..gece 2-3 te yatıyorlar...gündüz geç kalkıyorlar..siz niye yaşıyorsunuz bu dünyada amacınız..yeme içme üreme gürültü yapma..sadece ben deme..ego enaniyet kibir gurur burnundan kıl aldırmama..

    YanıtlaSil
  58. biz toplanıp bir site kursak..acaba biz de gürültü yapar mıyız?

    YanıtlaSil
  59. Arkadaşlar toplanıp ortak bir site kurup medeni bir şekilde yaşayalım :))Şaka bir yana benimde üst katta yaşlı pislik bir teyze ve lanet evde kalmış bir kızı var.Sabah akşam gürültü. temizlik hastası pislik. benim sıkıntım şu ki , karşımda adam yok ki stres atayım. o kafasını kırayım da inceldiği yerden kopsun.

    YanıtlaSil
  60. Eğer gürültü bizleri rahatsız etmeseydi, biz de gürültülü yaşayan biri olurduk. Bu siteyi de açmazdınız, bizler de yazmazdık. Ama hassas insanlarız, bir biçimde ses, ışık (evet ışık; üst komşu balkona çıkınca 100 watlık ışığını yakar - senin yaktığın mumlar, güneş-lambaları bir anda etkisini kaybeder), tavır (temizlik yaparken halı silkeler "ne var ki" der, apt. girişinde karşılaşır merhaba demez vb.) gibi olaylarda bir sınır, insanca tavır bekliyoruz. Ve o sınır geçilince, bizler rahatsız oluyoruz. Bazı ülkelerde sesli gürültünün insan sağlığına DOĞRUDAN olumsuz etkileri olduğu araştırma sonuçlarıyla yayınlandı. Danimarkada bahçesini temiz tutmayan tanıdıklarımı komşuları belediyeye şikayet etmiş. Para cezası aldılar (villa benim sen ne karışırsın olayı yok orada; benim göz zevkimi bozmaya hakkın yok diyebiliyorsunuz ama) Site kuracak arkadaşlar, biraz naz yapıyorlar. O paralarla yoksa yatırım vs. mi yapalım diye kafaları karışmaya başladı. Ben yola çıktım, uygun arsa bulunca üstüne bir ev, çevresine çit yapacağım -kesin kararlıyım. Villa tarzı yerleşim bölgelerinde, bu denli gürültü olmuyor. Tabi eğer kişiler bütün yıl kalıyorsa, yani tatilci değillerse. Çünkü tatile gelip 2 ay sonra çekip gidenler, kaldıkları sürede bazı sınırları aşıyorlar. Ankara gölbaşı bölgesini dolaşıyorum şimdilik. Güzel yerler var, fiyatları da güzel :) Sonunda bir yer bulacağım.

    YanıtlaSil
  61. Merhabalar,
    yalnız olmadığımı görmek güzel ancak bir çaresizliğin içinde olduğumu görmek de bir o kadar üzücü.Bu apartmanda 15 yıldır oturuyoruz ve bu 15 yıl içinde de üst katımızda kiracılar üstelikde çocukları olan kiracılar oturdu. Ancak gürültüleri kabul edilebilir düzeyde olan iyi insanlardı. Ancak yaklaşık 2 ay önce yeni kiracılar taşındı. Taşınmaz olsalardı keşke. İlk günler gece 2 ye kadar ayaktalardı. İki küçük kız çocuğu sürekli koşuyor, sürekli birşeyler atıyor, vuruyor, sürtüyorlar. Birkaç kez uyardık "çocukları mı dövüyüm" dedi. Cevabından karşımdakinin gerizekalı olduğu anlaşılıyor zaten. Ev sahibi Mersin de oturuyor. Adamı aradık "kiracımı rahatsız etmeyin" dedi. Ki bu hatır gönül bilmez adamın kiracıları 15 yıldır üstümüzde oturdu ve birgün bile bir şikayetle aramamıştık. Yöneticiye söyledik çocuk gürültüsüne birşey yapamayacağımızı söyledi. Ailemiz parçalandı. İki aydır erkek kardeşimi göremiyoruz çünkü gece geç saatlerde onlar uyuduktan sonra eve geliyor.KPSS sınavlarına hazırlanıyordu motivasyonu bozuldu. Evde hepimizde çalışyoruz. Gerizekalı kadın ve ucube çocukları gündüz öğlene kadar yatıyorlar. Bizse uykusuz uykusuz işe gidiyoruz. Kendi gürültüleri yetmiyormuş gibi kadının kızkardeşi de 3 çocuğuyla gelmiş. 10 gün kalacaklarmış. Akşamları işten çıkıp eve giderken stresten midem bulanıyor. En üzüldüğüm de mübarek ramazan ayının huşu içindeki atmosferini bile yaşayamıyorum. Oysaki ramazan ayının yolunu özlemle bekleyen bir insanım. Artık her namazımda, her duamda bu musibetten kurtulmak için Allah'a dua ediyorum. Rabbim bir vesileyle bu belayı başımızdan defetsin inşaallah. Hakkımız burunlarından fitil fitil gelsin inşaallah.O paragöz evsahibi aldığı paranın ki haram para diyebiliriz, çünkü başkalarına zulmederek para kazanıyor hayrını görmesin inşaallah...

    YanıtlaSil
  62. Yasalar Yetesız olduktan sonra bız burda ne desek boş.Benım ust katımda ogrencıler oturuyor ama kac kısı kaldıkları hakkında hıc bır bılgım yok sureklı cıglıklar gulusmeler gece yarısından sonra tepişmeler.Ben onlara insan dıyemıyorum.kapılarına dayansan sen suçlu olursun
    polis gelip uyarıp gıdıyor.Avukatla konustum apartmandan dılekce toplayıp ıste zabıta yada polıs sıkayet tutanagı eklesen bıle kazanma ıhtımalı cok dusuk dıyor ustune bırde kac sene surer acaba o dava merak konusu.bende eve ses sıstemı kurdum acıyorum sabahın koru onlar uyurken tv yı sonuna kadar beter olsunlar.elektrık supurgesını alıp tum odaların tavanında gezdırıyorum.

    YanıtlaSil
  63. gürültüyü gürültü ile bastırmak..
    ben de müziğin sesini açıyorum
    onlar bu sefer sen de müziği açıyorsun diyorlar
    ben onu sizin gürültünüzü bastırsın diye açıyorum diyorum
    saf saf bakıyorlar...yine anlamıyorlar üstelik inadına yapıyorlar
    ben gece yatarken kulak tıkaçlarım var onlar ile yatıyorum...
    kulak sağlığımın bozulma ihtimali var ama yapacak bir şey yok..
    biz burada kendimizi rahatlatıyoruz..sadece ben değilmişim diyerek
    ***************
    1-ne kadar söylersen söyle,bütün bildiğin karşıdakinin anladığı kadardır..
    2-cahil bilmediğinin farkında değildir. bu nedenle öğrenemeyecektir ve tartışmak da yersizdir
    3-yenildiklerini anlamayacak kadar cahil oldukları için asla yenilmezler
    4-Cahillerle tartışmaya girmeyin; ben hiç yenemedim.
    [İmam-ı Gazali]
    ******************************

    YanıtlaSil

  64. Tum bunlari okuduktan sonra ne kadar zavalli,ve aciz insanlarla dolu,sozde ``MUSLUMAN`` ama komsuluk hakkindan zerre kadar bilgisi olmayan hem zir cahiller hemde egitimli cahillerle birarada yasama calisiyoruz,zira ben İstanbul`un degisik refah denilebilecek semtlerinde,1000kisilik yurtlarindan birinde,apartlarda falan kaldim,oralarda bile suan karsi karsiya kaldigim mutantlara rastlamadim,yaklasik 5aydir tam bir psikopat oldum,oyle ki en ufak bir gurultude bile katlanamiyorum,ust kattaki evli mutantlarda resmen odamda birlikte yasiyoruz,ben de anlattiklarinizi yasiyorum aslinda,ne dogru duzgun calisma hayatim oldu bunlar yuzunden ne de suan KPSS denilen illete hazirlanabiliyorum,kanunlarin yetersizligi de ayri sorgulanasi eksik yanimiz,hayvanlara bile davranisci ve edimsel kuramlara gore bazi seyler ogretilebiliyorken boyle mutantlar uzerinde bu caresizlik neyin nesi?Bence direk idam edilsinler,kokleri kurusu.,bunlari ne din durdurur ne kanunlar,bunun uzerine tez yazabilirim okadar doluymusum,bu saate kadar yine uyuyamadim ustteki cift mutant kadro yuzunden,en sonunda evereste tirmanip orda olumumu bekliycem sanirim
    P.S:Ege'nin sirin bir ilcesinde metropolde yasiyormus sendromu





    YanıtlaSil
  65. Tum bunlari okuduktan sonra ne kadar zavalli,ve aciz insanlarla dolu,sozde ``MUSLUMAN`` ama komsuluk hakkindan zerre kadar bilgisi olmayan hem zir cahiller hemde egitimli cahillerle birarada yasama calisiyoruz,zira ben İstanbul`un degisik refah denilebilecek semtlerinde,1000kisilik yurtlarindan birinde,apartlarda falan kaldim,oralarda bile suan karsi karsiya kaldigim mutantlara rastlamadim,yaklasik 5aydir tam bir psikopat oldum,oyle ki en ufak bir gurultude bile katlanamiyorum,ust kattaki evli mutantlarda resmen odamda birlikte yasiyoruz,ben de anlattiklarinizi yasiyorum aslinda,ne dogru duzgun calisma hayatim oldu bunlar yuzunden ne de suan KPSS denilen illete hazirlanabiliyorum,kanunlarin yetersizligi de ayri sorgulanasi eksik yanimiz,hayvanlara bile davranisci ve edimsel kuramlara gore bazi seyler ogretilebiliyorken boyle mutantlar uzerinde bu caresizlik neyin nesi?Bence direk idam edilsinler,kokleri kurusu.,bunlari ne din durdurur ne kanunlar,bunun uzerine tez yazabilirim okadar doluymusum,bu saate kadar yine uyuyamadim ustteki cift mutant kadro yuzunden,en sonunda evereste tirmanip orda olumumu bekliycem sanirim.
    P.S:Ege`nin sirin bir ilcesinde metropolde yasiyormus sendromu

    YanıtlaSil
  66. Ramazan bayramı.üst kat dolup taşıyor çocukla.geldilerse en az 10 gün kalırlar. bayram ediyorlar.gürültülerinden tansiyonum yükseliyor,ilac içmeme rağmen inmiyor.Büyüklerin de umrunda değil.çocukları susturan yok.tavana vurmama rağmen. at sürüsü gibiler. bir de dini bayram. aşağıdakına neler yaşatıyorlar,umurlarında değil. Aşağıda yaşayan insan değil sanki.30 gün tuttuğunuz oruç bana bir gün yaşattığınız zulümle yok oldu gitti.allah görüyor her şeyi.Bir de oruç tutup allaha inandıklarını,allahtan korktuklarını göstermeye çalışırlar.Allahın bunlara ihtiyacı yok. sanki estağfurullah allahla iş birliği içindeler bu şerefsizler. namaz ,oruç yapıldıysa her şey tamam.istediklerini yapabilirler. namaz kılan yerde video çekip facebooka koyuyorlar.ALLAH BELANIZI VERECEK YAKINDA.BEDDUALARIM YERDE KALMAZ.

    YanıtlaSil
  67. Uzun zamandan beri görmediğim bir arkadaşımla geçenlerde Skype de kameradan konuştuk.16 yaşından beri namazını hiç aksıtmaz.2 saat boyunca ağlayarak kocasından boşanmak üzere olduğunu,artık huzuru kalmadığını anlattı. bu ev bize yaramadı,taşındığımızdan beri her şey kötüye gidiyor deyerek ağlıyordu .arkada kanepeye çıkıp yere zıplayan iki çocuğunu gördüm."siz apartmanda değil misiniz. altta komşu yok mu" sordum. var ne yapayım,çocuklar işte ,dedi.kaç kez alt komşu geldi,söyledi dedi.bak,dedim alttakı komşunun bedduasından huzurunuz kaçmış olabilir mi dedim. çünkü onları da allah yarattı. biraz hassas düşün- dedim.gerçekten olabilir mi diye uyandı.evet -dedim,bedduayı basite alma dedim.tabii bunları bir abla tavsiyesiyle söylediğim için bana kızmadı.dikkat edeceğini söyledi.

    YanıtlaSil
  68. Apartmanlarda herkes istediği gibi yaşayabilir huzur isteyenler gurultuculere katlanmak,hoşgörü göstermek zorunda!!!! Turkiyede saygı bu demek yozlaşma almış başını gidiyor.

    YanıtlaSil
  69. tabii ki katılmıyorum size...herkes istediği yaşayabilir ama kanunlar toplumsal kurallara kişilere saygı göstermek zorunda...sonuçta toplu yaşamak zorundayız hepimiz toplum kurallarına uymalıyız...komşusu hasta olabilir..yaşlı insanlar olabilir..çocuk uyuyabilir..ders çalışabilir kişi..cenazesi vardır..erken yatacaktır..daha bir çok şey..bunun gibi şeyleri bir kenara atıp..ben isteiğimi yaparım diyemeyiz..hiç birimiz canımızın istediği şekilde kuralsız düzensiz bir hayat süremeyiz..böyle olursa bir kaos ortamı oluşur..selamlar

    YanıtlaSil
  70. Bir arkadaş "herkes istediği gibi yaşar" demiş. Bir zamanlar Ankara Ayrancı'daki apartmanımızda bir konsomatris yaşardı. Yıllarca kendine ait dairesinde yaşadı. İri yarı bir hanımdı. Gündüzleri pek görünmez, gece yarısı süslenir, ağır kokular sürer, gecelere katılıp giderdi. Yıllarca bir sıkıntımız olmadı. Aynı aprtmanda, kandillerde komşular yiyecekler yapıp, komşulara dağıtırdı (tezata dikkat çekmek istedim). Apartmanda ciddi bir yönetim biçimi vardı; olabildiğince hoşgörülü, ama temizlik ve gürültü konusunda ise çok katıydı. Öyle de olması gerekiyor. Ama yıllar geçti. Kons-hanım eve erkek kabul etmeye başladı. Bir keresinde randevu saatlerini karıştırıp, iki adama birden randevu verince sabahın 3'ünde fena bir kavga koptu (gecenin 3'ünde nasıl bir ruh hali ile ilişki yaşanır bilemiyorum, bilmek de istemiyorum). Kısa süre sonra bu hanıma yasal işlem başlatıldı ve kons-hanım evini satıp gitti. Yıllar geçti, komşular yaşlandı, bir kısmı vefat etti. O dairelere yeni kişiler taşındı - sorunlar da bundan sonra başladı. Aslında insanlara mutlaka Kat Mülkiyeti Yasası'nın bir kopyasını vermek gerekiyor. İnsanlar, apartman ya da villada İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDEBİLİR. AMA BAŞKALARINI RAHATSIZ ETMEYE BAŞLADIKLARI YA DA KAT MÜLKİYETİ YASASINI İHLAL ETTİKLERİ İLK ANDA, HAKLARINDA İŞLEM BAŞLATILMALIDIR. Yasalar doğru düzgün uygulandığında fazla bir sorun olmaz, trafiğe bakmanız yeterli. Avrupada kırmızı ışığı geçtiğinizde ciddi bir para cezası alırsınız. 2.tekrarda ehliyetinize el konur ve ceza evine gönderilirsiniz; bunun aması-falanı-yok. Binada yaşayanlar halı, kilim vs. silkeleyemez. 20:00'dan sonra hiç bir tamirat, çivi çakılamaz, matkap vb. kullanılamaz. İnsanların genellikle evde olduğu ve dinlenmek istediği hafta sonunda GENEL YA DA ÖZEL TAMİRAT YAPILAMAZ. Ama gel gör ki, üst komşu, her ramazanda sabahın köründe yemek yaptı ve HAVANDA BİR ŞEYLER DÖVDÜ. Yasalarda çok açık ve net bölümler var; bunları uygulamadığımız için gürültüden rahatsız oluyoruz. Ses çıkarmadıkça bu insanlar (!) daha da ileri gidiyor. Özgürlük, istediğini yapmak değil, istemediğini yapmamaktır. Sonuna kadar açılmış ezan sesi, gecenin köründe pencerenin önüne park etmiş arabadan gelen disco-davulları, üst katın silkelenen halıları,... BÖYLE YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLİZ; BENİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜN BAŞLADIĞI YERDE, BAŞKALARININ ÖZGÜRLÜĞÜ BİTER. Sorumlu bireyler, haklarını kollamak ve izlemek zorundadır; bir kereden bir şey olmaz derseniz, biliniz ki, o artık hep tekrarlanacaktır. (tio)

    YanıtlaSil
  71. Merhaba.Ben Azerbaycandan yazıyorum...Bizim buralarda durum oldukça ürkütücü!!Bi kere Erken kalkan yol alır değimi var ya hani..Bunlar da, tüüüm boş, arabaları park etmek için, çocukların oynaması için düşünülmüş o boş, güzelim yeşillik, ağaç falan çiçekli böcekli yerleri "AL", kendi(!) bahçeni kur.Al dediysem yanlış anlamayın...Bunlar beleşe gelip ağaçların arasıyla demirlerle falan örttülermiii beleş bahçemiz tamam....
    PROBLEM 1- alani daraltitorsun!
    PROBLEM 2- BELEŞ bahçende az daha her güüünnn kebap keyfi yapıyorsun...Efendim bunun çoluğu var çocuğu var.Hamilesi var, diyette olanı, fakiri, imkansızı var...OLMAZ AMA YANİ BÖYLEE!!!
    PROBLEM 3- eveeet kebaplarımız hazır..Şimdi keyif çatalım...İnanın şu an bile bunları yazarken aglıyorum....ALLAH büyüktür bildiği gibi yapsın şunları!!!Bunlarda adettendir tavla oynarlar her GECE bahçede...-,- Zarların sesinden beynim çatliyo yaa!!!İnanın herrr gün ağlıyorum.Hele su cocuklarin aglama sesleri yok muuu!!!!!Kardesim bunlarin uyku saati geldi de geciyor beee!!!Saat 2!!!!..Yaz geldi diyorum sabahın korunde uyanmadan rahat bi uyku cekecegim artık derken...
    PROBLEM3- Üst komşular..İşte klasik karı koca kavgası...2 tane de çocukları var,.Her gece her gece kavgamı olur???İNanın dualar ediyorum artık ne sorunları varsa İNŞALLAH çözerler onlar da diğer komşular da çocukları da biz de mutlu huzurlu yasarı artık!!
    EN cok ta şu bahçeleri olan aptallar yuzunden penceremden içeri kepap dumanının kalkmasından nefret ediyorum!!!!Öksür öksür öksür...ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN AMİN!!!ÜSTELİK ŞİKAYET DE ETMİYORUZ.Eee malum rüşvet verip susturacaklar polisi.!!!Ne yapacağımı şaşırdım!!!!!!!!!!!!:((((((((((((((((((((((((((
    PROBLEM4-Ha bide bizim bi konsumuz var, (((eet heryer bahce bos yer yok!!!Adim atacak yer yok!!)))bahceslnde kendi cocuklari su bitmis pet şişelerle bi gürültü yapıyorlar...Ama başkalarının çocukları gelip doğal hakları olan şeyi yaparken, oyunlar oynarken(bi de bahçesinin içinde DEĞİL) kızıyor bu çocuklara....
    PROBLEM5- Bizim BELEŞ BAHÇELERDEN(-,-) en büyüğü tam da bizim bırnımuzun dibinde efendim...Bir tane güzel insan o kadar güzel çınarlar ekmiş ki bunların bahçelerine.Devasaydılar...!!!Güzelim ağaçları sulamadılar.Ağaçlar bu ilkbahar yine yeşerir.Güzel görüntü oluşur umuduyla bakıyorum.Ama hayır..Burada bi gariplik var...!!Bu ağaçlar neden yeşermiyor???8 ağaçtan 6-sı susuzluktan kurumuşşş!!!Hiç mi insaf yok bunlarda!!!!!!!!!!!Bi de kitlemişler bahçenin kapısını!!!!Ekmek Kuran çarpsın ki yılda 2 kere ya girerler o bahçeye ya girmezler...!!!!O kadar buyuk bi yeri çok aptal bir şekilde tutmuşlar!!!!!BU BAHÇELER BELEŞ YANİ HATIRLATAYIM...HEPSİ
    ----->KANUNSUZ!!!!!<-----
    BAZI YAZILIM HATALARI YAPTIYSAM COK OZUR DILERIM!!!NE YAPABILIRIM
    HERKESIN MUTLU HUZURLU YASAMASI DILEGIYLEE!!!

    YanıtlaSil
  72. Merhaba , yazılanların bir çoğunu okudum. Cogunlukla apartman şikayetleri, ben de apartmanda çok fazla gurultu yaşadım. Kurtulmak icin, hevesle borç harç müstakil bahçeli bi ev aldik. Tasinali bir sene oldu ama sanki on sene olmuş gibi. 7 tane müstakil evden oluşan bir site burası. Istanbul'un biraz dışında. Tasindigim günden beri inanin bitmedi gürültü. Detaylandirmaya kalksam uzar gider bu yazı. Ben artık şeytani bi varlık tarafından cezalandirildigimi düşünmeye başladım :) onca emek onca çile sonuç yok maalesef.
    Size önerim olabildiğince kalabalık bir aile kurun. Biz iki kisiyiz. Çocuk yapmadık, şimdi deli gibi pişmanım.
    Hassas bi tipseniz bu dünyada huzur bulmanız imkansız bu yüzden siz deli olun kahrinizi başkası çeksin.
    Otuz yedi yaşında kirkina merdiven dayamis biri olarak söylüyorum. Müstakil Ev çözüm olmadığı gibi, beklentileriniz daha yüksek olduğundan, daha büyük bi çaresizlik hissi yaşatıyor.
    .

    YanıtlaSil
  73. Ha birde ben insanların bu denli yoldan cikmalarinin politik oyunlar sonrasında olduğunu düşünüyorum. Yıllardır bilinçli bir şekilde yozlastirildi bu halk. Bir tane bile elle tutulur gurultu yasası yok! Biz birbirimize düşelim ki onlar istedikleri gibi at kosturabilsinler. Yalnız evde değil büyük marketlerde, kafelerde, eğlence mekanlarında, sinema da! Insanlarin davranış şekline dikkat edin. Ya kufurbaz bi grup şehir eskiyasi, ya kalabalık arsiz bi grup, ya kompleksli bi başkası, gününüzü rezil etmek için burnunuzun dibinde olacaktir:) bilmiyorum ya paranoyaklastim ya da cidden giderek uçlarda ahlaksizlasti bu halk.

    YanıtlaSil
  74. Bizim üst komşumuz sürekli pencereden balkondan halı, sofra bezi felan çırpıyorlar evimize kıl ekmek kırıntıları ve daha birsürü şey giriyor onların yüzünden sürekli evi temizlermek zorunda kalıyoruz. Bir de banyo üstden akıtıyor bunları çok kez ikaz etmemize rağmen hala yapmaya devam ediyorlar. Ne yapmamız gerekiyor? Lütfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  75. merhaba ben akıntı falan olur dıye evıme ev sıgortası yaptırmıstım senelık 120 TL falan tutmustu.eger ımkanınız var ıse sızde yaptırın.işin güzel tarafı şu akıntımı oldu alırsınız sigortadan parayı sonra sıgorta sırketı ust kat komsunuzdan o parayı ıtına ile alır hiç merak etmeyin.

    YanıtlaSil
  76. Yahu bir insan bu kadar dusuncesiz olamaz. Kucuk sehirden istanbula geciyoruz dedik insanlar daha medenidir dedik olana bak. 3 senedir istanbulda yasiyorum. 2 senedir ust komsum yasli blr ciftti hic sorun yasamadim. Biz de 2 ogrenci kaliyoruz ama bizden gurultu cikardigimizi soyleyen yalan soylemistir o kadar diyorum yani. Her neyse yeni birileri tasindi. Kari koca bir de evlatlari olsa gerek. Bir pazar sabah bir kadinin inlemesi ile basladi. Kadin bildiginiz inliyor yani.. -yavas be abicim- utanctan ben yukarıya sopayla bile vuramadim. Faha sonra kucuk çocukları evde kosar oldu. Tabi bu hic gec saatlere varmadi. Yaz baslayacsk bizim final vakti sabahin korune kadar ders calistigimiz vakitler anlayacaginiz. Bu insan evlatları(!) Abartili hurultuler yapmaya basladi bir gun dayanamadim ciktim rica ettim 1 2 gun ses yoktu sonra yine basladilar. Yonetici ile konustum 2 ogrenci olmamiza ragmen bu kadar ses cikarmadigimizi soyledim. Tabi dedi konusurum. Ancak allahin bu gununde ben saat 11de kendilerini uyarmama ragmen hic ses yapmaktan kacinmadilar.. Allah belalarini versin acik ve net kim ugrasir boyle insanla Allah kimsenin karsisina cikarmasin.. Zaten oyle inleyen kadindan cocugunun nasil olmasini beklersin

    YanıtlaSil
  77. üst kattakinin her zaman gürültü yapma özgürlüğü vardır ve alt kattaki bu gürültüyü çekmek zorundadır.istese de istemese de.34 yıllık dünya hayatım boyunca her zaman iyi ve insana değer odaklı davrandım.insanları kırmamak adına kendimi hırpaladım.üst katım 3 kere satıldı her gelen gideni arattı.binayı yapan mütaahit üst katı dublex yapmış benim yatak odam ve çocuk odam üst katta misafir odası olmuş.ister istemez benim yatma zamanım yukarıdakinin misafiri ya da eve geç gelme zamanı oluyor hele cocuk zıplaması saat 1 den sonra hiç çekilmiyor.eve geç gelen tip yukarıdaki.4- 5 çocuk geliyor ayda bir zıp zıp saat 2 ye kadar.çıktım yukarıya uyuyamıyorum dedim mutfakta yat dedi bana.misafirlerini kovmuşum gibi muamele yaptı.1,5 senedir konuşmuyorum.
    ben çözümü kulak tıkacında buldum.zıplama başlayınca takıyorum.3 gibi gece çıkarıyorum.hakkımı da o insana helal etmiyorum.bir de hoşgeldine elimizde hediyelerle gittik.elbet o da bunu bir gün anlayacak.Polis zabıta hikaye asla yardımcı olmuyorlar.idare edin siz komşusunuz diyorlar.en üst kata taşınmak çözümü.hayırlı komşu nasip olsun herkese.evdeki huzur başka.

    YanıtlaSil
  78. benim üstümde de 2 çocuklu yaratıklar. koşmalar ve devamlı yere bir şey vurmalar. çıkıp uyardığım zaman ise cevap şu;evimin tabanına istediğim şeyi vururum,benim evim.öyle mi, devam edin o zaman dedim. ben de evimin tavanına istediğim zaman istediğim şeyi vururum dedim ve dediğim gibi de yaptım. usanmadan,yorulmadan istediğim saatte bu yaratıkları hoplattım yukarıda.çocuklar uykudan kalkıp ağlamaya başlayınca yaşlı yaratık bana çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi ve bu beni çok mutlu etti. benimle uğraşmayacaktınız dedim. şimdi yukarıdakılar osurmaya korkuyorlar.eğer düşman silahla savaşırsa sen de aynı yöntemi uygulayacaksın,sen taş atarsan,çok komik olur.ormanda seni yemek isteyen aç ayıya lütfen böyle yapma diye yalvarırsan komik olur.insanlıktan anlamayan insana başka türlü nasıl davranacaksın ki. bu tür insanları ayıyla kıyaslamak istemiyorum. hayvanlar gerçekten çok masum.

    YanıtlaSil
  79. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  80. Ben de durum tam tersi. Alt komşum sürekli şikayet ediyor. Akam 20,00-24,00 arasında bile yere bardak düşse, biraz sesli gülünse, açılır kapanır masa elle taşınmadan önce yerinden kurtarılmak için 20-30 cm. çekilse oklava vb. bireyle var gücüyle aşağıdan vuruyor. Müzik dinlemiyoruz, evde laminat parke ve halı var. 9 yaşındaki birde çocuğumuz var. Sakin insanlarız. Sabah banyoyu kullanmamız bile yöneticiye şikayete sebep oluyor. Yaşamsal faaliyetlerimizi normal biçimde sürdüremiyoruz. İlk başlarda medeni insan olarak sıkıntın olduğunda kapımızı çalabilirsin biz komşuyuz dedim. Her akşam usanmadan geldi. İnsanda biraz da idare etmeye çalışır. Ama alt katta yaşayanlar apartmanda müstakil ev konforu istiyor. adam takıntılı ve abartıp abartıp komşulara anlatıyor. Mahkemeye de gidip abartabilir. Ne yapacağım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  81. Kiracıyken ev sahibimiz evi sattım evi yeni alan şahıs oturacak çıkın evden deyince ev sahibiyle uğraşmaktansa kredi ile ev alalım dedik. kredi çekip ev aldık, ev bizim evimiz diye de güzelce tadilat yaptık ve hevesle heyecanla eve taşındık. Taşınalı iki ay oldu üst komşu yüzünden eve girmek istemiyorum, eve giderken ayaklarım geri geri gidiyor sinirden başım ağrıyor. anlam veremediğimiz şekilde sürekli evde birşeyler sürüklüyorlar masa, sandalye yada sehpa olabilir bilmiyorum. Sabah kalktıkları andan gece uyuyana kadar devam ediyor bu sesler. Çalışan insanlarız 10, 11 de yatıp uyumak istiyoruz ama bu insanlar yüzünden uyuyamiyorum, kulak tıkacı takarak uyumak zorunda kalıyorum bu seferde gün boyu kulağımda çınlama oluyor hiç sağlıklı değil.. Bir gün dayanamadım yukarı çıktım kapılarına gittim. Kadın açtı kapıyı "Belki farkında değilsinizdir sürekli birşeyler çekiyorsunuz gürültü bitmek bilmiyor alt katta oturan insanlar olduğunu düşünerek biraz dikkatli olurmusunuz" dedim. Kusura bakmayın falan demesini bekliyordum.
    Daha taşınalı 3 gün oldu ne ara rahatsız oldun da kapımıza geldin , apartmanda yaşıyorsun gürültü tabi de olur diyerek beni suçladı. Anladım ki üst katımızda insan oturmuyor. Ev sahibi olmanın sevincini yaşayamadan taşındığıma pişman oldum. Böyleleri yüzünden insanlar cinnet geçiriyor işte. Keşke hukuk kanun polisler madur olandan yana olsa. yardım edin.

    YanıtlaSil
  82. en çok da şöyle diyorlar...git müstakil evde otur...yağ gibi üste çıkıyorlar...siz biraz saygılı düşünceli olsanız ne olur..sen kendini müstakil evde oturuyor gibi sanıyorsun...ne yaptıklarını bilmiyorlar..sadece hayatlarını yaşamlarını düşünüyorlar...bencil egoist yaratıklar...bizim üstümüzde var 2 komşu onlardan birisi gece 00.00 - 01.30 gibi mutfakta bulaşık yıkıyor..tabak çanakları mermerlere vuruyorlar...oturma odalarında yemek yiyorlar 21.00 gibi masaları sandalyeleri yeri kazırcasına çekiyorlar...eşyalar ile bir sorunları var..kaç defa gittim anlamıyorlar...kendilerini bir şey sanıyorlar..ben de kulak tıkaçları ile yaşıyorum..kulakların sık sık yara oluyor...bu topluk artık artık bozuldu insanlıktan uzaklaştı..burnundan kıl aldırmayan ben merkezli sevgiden saygıdan yoksun..yiyen içen üreyen mahluklar haline geldik sadece...

    YanıtlaSil
  83. Merhaba malesef kanunlar bu yönde yetersiz.Herkesin yaşam tarzı farklı mesala ben en ufak gurultuden rahatsız olmaya başladım artık ama eskiden böyle değildim.Ama bazı tanıdıklarım var evlerine gidiyorum üstten deli gibi gürültü geliyor..rahatsız olmuyormusunuz dediğimde farkında bile olmuyoruz diyorlar garip yani..Neyse üst kat komşunuz gurultu yapıyorsa bunu cevre il müdürlüğüne başvurup şikayet edilmesi gerekiyor.Sanırım gelip evinize muhurlu ses kaydedici koyup sesin desibel olarak şiddetini ölçüyorlar.İşte ondan sonra ceza keserler mahkeme süreci başlar falan filan.Ugrasır durursunuz en ıyı ıhtımal usttekı gıder yerıne baskası gelır sıl baştan aynı seyler yenıden yasanır..gercekten cok zor bır durum yani..benim ust katımdakı kiracı öğrenciler birde yavru köpek almışlar.havlıyor deli gibi koşturuyor parkeleri yerleri eşeliyor bırde yatak odasında beslıyorlar cogu zaman gecenın bır vaktı tırnak seslerı tuylerım dıken dıken oluyor..arastırıyorum ev sahıbleri dese kardesım evımde kopek besleme kıra sozlesmesıne yazmadıysa geçmiş olsun yazsa bıle yıne zor yanı hıc bırsey yapamaz..Apartman yonetım planında kopek beslenemez dıye boyle bır madde yok ıse yıne gecmıs olsun sonradan tum daıre sahıplerı ımza toplasa yıne bır sey yapamıyorsunuz..ee bu durumda geriye bızede onlar gıbı duyarsız olmak kalıyor tabı yapabılırsek.

    YanıtlaSil
  84. http://www.konyahaberler.com/konya/cocuk-gurultusu-yuzunden-oglu-yaralandi-baba-oldu-h6455.html
    Adam cinnet gecirmiş yani

    YanıtlaSil
  85. Herşey 2011 yılının eylül ayında başladı. Hiç unutmam, evde spor yapıyordum. Gümbür gümbür bir koşma sesi duydum. 2001'den beri oturduğum ve ilk günden beri ' ben bundan başka yerde asla yaşayamam ' diye bahsedecek kadar sevdiğim evimde ilk kez böyle bir gürültü duyuyordum, şaşırdım. Ses devam edince hemen kapıcıya ulaştım, öğrendim ki üst katıma iki küçük çocuklu bir aile taşınmış.
    Ertesi sabah saat 6'da korkunç ve kesinlikle durmayan bir koşma sesiyle uyandım. Anladım ki hayatım artık bir cehennem azabına dönüşecek. Tam 4 senedir bu azap devam ediyor. Biri 9, diğeri 6 yaşına geldi. Şu an ikisi de okula başladı ama hala koşmaya devam ediyorlar.
    Bu 4 sene içinde yüzlerce defa duvarlara tekme attım, tavana sopayla vurdum, çıkıp konuştum ama nafile. Bir kere psikoloğa, bir kere psikiyatriste gittim. Antidepresan kulladım. Olmuyor. Benimki artık rahatsız olmaktan çıktı, takıntı haline geldi. Öyle ki ses alttan geldiğinde rahatsız olmuyorum, üstten en ufak bir ses gelse çıldırıyorum. Ben evin içinde sürekli sinir krizi geçirirken, eşim onlar koşarken gayet rahat tv izleyebiliyor, huzur içinde uyuyabiliyor. Ben ise kablosuz tv kulaklığı aldım, tüm filmleri onla izliyorum. İnternetten uyku kulak tıkacı aldım, haftasonları uyuyabilmek için kulağıma takıyorum. Ses kesilsin diye derine ittirmekten bazen sol kulağımın için inanılmaz acıyor.
    Artık çaresizlikten internetten bakıp komşudan kurtulmak için okunan bir dua buldum. Cep telefonuma da zikirmatik yükledim. Günde 99 kere okuyorum. Umut fakirin ekmeği.

    Allaha sürekli dua ediyorum. Nolur taşınacakları gün gelsin, nolur o eşyalarını taşıyan kamyonun ardından gözümden süzülen mutluluk yaşları eşliğinde bakabileyim diye. Belki bir gün..

    YanıtlaSil
  86. sadece kendini ve çocuklarını düşünüp komşuya işkence yapan komşunun allah çocuklarının da kendinin de bin belasını versin.

    YanıtlaSil
  87. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  88. şuan üstümde çok kötü bir gürültü var. şimdiki gürültü başka,üst katımdaki yaratıklar sonunda taşınıyorlar. gürültüden hiç bu kadar keyif almamıştım.2 çocuklu 6 kişilik bir aile 2 yıldır huzurumu kaçırıyorlardı. ama ben de durmadım yılmadım onların huzurunu daha fazla kaçırdım ki,def olup gidiyorlar. huzurunuzu kaçıranın huzurunu kaçıracaksınız.oklovayı eksik etmeyin.kim bilir şimdi kimler gelecek. ne olur ne olmaz yedeğe bir oklava daha alıp koymam lazım.

    YanıtlaSil
  89. gürültüden canı yanmış birisi.7 Aralık 2015 10:19

    Ne yazıkki şimdiki anneler babalar gürültü yapan çocuğuna dur yapma etme demiyor.Niye mi?Çocuk tutuk yetşirmiş,içine kapanık olurmuş,kendini ezdirirmiş.Ulan şimdi küfür edecem olmayacak.Hayvan oğlu hayvan senin tepende her gün birisi tepinse evin bir başından bir başına sabahtan akşama kadar koşsa sen ne yaparsın.Kapısına gidip uyardığın zamanda kuyruğunu yukarı diken tipler.Zaten adam olsa çocuğuna dur yavrum yapma der,aşağıada adam oturuyor der.Biz 5 kardeştik yağa kalkarken babamızın gözüne bakardık.Şimki kimse bana demesin sen hiç çocuk olmadınmı senin çocuğun yokmu diye.Evet bizde çocuk olduk ama kapımıza kimseyi getirmedik.Evet benim de çocuğum var ama ben alt komşuma her aya olmadı iki ayda bir şikayetin varmı diye sorarım.İki tanede benim çocuğum var.Ama bir gün komşularımı rahatsız etmedim.Kapısına gürültüden adam getiren adam değildir bu kadar basit kardeşim.Herkes çocuğuna terbiye verecek.Yok eğer vermezse ONLARIN EVDE VERMEDİĞİ TERBİYEYİ YARIN SOKAKTA ELİN ADAMI ÖYLE BİR VERİRKİ.Demek istedğimi anlamışsınızdır umarım şımarık anne ve babaların şımarık çocukları..

    YanıtlaSil
  90. gürültüden canı yanmış birisi.7 Aralık 2015 10:26

    Kıvanç Ökten kardeş olabiliriz.Aynen beni özetlemişsin aynen.

    YanıtlaSil
  91. Saygı yok insanlarda apartmana girerken ahır'a girer gibi giriyorlar. Oda kapılarını tüm gücüyle çarpıyorlar. Bağıra bağıra konuşmalar artık yetti. Atık eve gitmek istemiyorum.
    Ev sahibi var bundan önce 3 kişi tuttular 10 kişi oturdular. Bunlardan kurtulduk dedik şimdide 4 yada 5 kişi evi tuttu. Bina izalasyon yok. Ev sahibinin umurunda değil. Ben paramı alıyorm ya diyor.

    YanıtlaSil
  92. Ben dün komşumdan bi mektub aldım, çlk da güzel yazmiş sağolsun. Hiç hakaret kelimeler kullanmamiş.Bizde 2 erkek çocuklu biayleyiz,, gürültülüyüz o kadarına oldugumuza farkında deildım. Taktir ettim bana o kelimeleri yazmasina, merhabamız yoktur bizim, yan komşumuz yeni ayleler çalışanlar, tabi ki eve gelip dinlenmek isterler, zamanimizda biz de oyleydik. Çocuklar olunca herşey değişti. Bir arastirma yapıldı, annelerin IQ su hakkinda, her doğumda baya bi düşüyormuş, aslinda ben kendimce çok sakin bir insandım,çocuklar insanlıktan çikartır ama,gerçekten zor. Okadar utandım, vicdanım sızladı, ben çok kötü bi komşuyum ve bundan farkinda deildim.Üzgünüm,elimden geleni yapmaya hazırım, ses yalıtımı dahil.

    YanıtlaSil
  93. ne kadar örnek bir davranış işte keşke herkes sizin gibi düşünebilse empati yapabilse.
    Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. liste baya bi uzamış buraya iliştireyim ben de durumu. buraya kadar, ki sayfanın yarısı geçmek üzere benim yaşadığım durumu yaşayan çıkmamış. evet ben de gürültüden muzdaribim ,3 ay önce taşındığım apartmanda her gece ben de bu işkenceye maruz kalıyorum. bugün gürültü yaptığını sandığımız komşumla yönetici ve eşi evime misafirliğe geldiler. yöneticimiz sesin üstümüzden gelme ihtimalinin olmadığını bize telkin ediyordu, üst komşumuz da olan gürültünün bizden geldiğini düşünüyormuş. oturduk büyük şaşkınlık içinde çay içtik sohbet ettik. çocuğun ve annesinin bağırışmalarından isimlerini öğrenmiştik yönetici de altımızda oturduklarını ve üst komşumuz da "zaten ben de erkek çocuk yok" falan derken biz gürültünün gerçekten alt katımızdan geldiğine ikna olduk. tuhaf olan evime 1000 kişiyi davet etsem 995 inin bu gürültünün yukarıdan geldiğini beyan edeceklerini hala düşünmem. dediğim gibi gürültü yapan kişiler gerçekten altımızda oturuyormuş. (bu yazıyı başkası yazmış olup burada ben okusaydım yazıyı yazan kişinin ve evdeki diğer 2 kişinin +10/15 misafirin salak olduğunu düşünürdüm,siz de böyle düşünebilirsiniz),benim derdim 3 aydır yukarıdaki komşum hakkında haksız yere kötü düşünmem /bir kaç kere de bilinçsizce duvarı yumrukladım/ ve durumu öğrenince vicdan azabı yaşamam,okuduğum kadarıyla daha kötü sonuçlanan durumlar olmuş zaten çok çok kötü durumlar da yaşanmakta ,siz siz olun lütfen duyduğunuz gürültünün nereden geldiğinden emin olun,ne olur ne olmaz siz de kulsunuz canım tmm sabır bir yere kadar ama aklı masaya koyduktan sonra daha da pişman olmayın, dua edin, bu kadar kötülük karşılıksız kalamaz , ayrıca üst komşumuz 5.(son) katta oturuyor üstünde çatı var. bazen duyduğu gürültünün üstten geldiğini ama anlam veremediğini (çünkü üzerinde çatı var)beyan etti, hakikatten ağlama duvarı gibi yer

      Sil
  94. Üst komşumuzun çocuğu gürültü yapıyor.Bağırdık uyardım fakat beni intihara kadar sürükledi.Şimdi de apartmandaki komşulara bizi hakaret,küfür ve tehdit savurup yalan söylüyor.Ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  95. Üst komşumuz çok gürültü yapıyor.Beni geçen yıl çocuklarını sürekli gürültü yaptırarak intihara kadar sürükledi.Şimdi de apartmandakilere bize bağırıyorlar,küfür ve hakaret ediyorlar diyor.Savcılıga vereceğim dedim.Kadın kendi kendine uydurdugu paranoyak olaylarla bize iftira atıyor.

    YanıtlaSil
  96. Benimde yasadigim binanin kati üst komsum yürürken evim cok salaniyor sanki benim evimde yürür gibi cok rahatsiz oluyorum bu duruma masamdaki bardak bile oynuyor. Bu bina tehlikelimi aceba?

    YanıtlaSil
  97. binanın sağlam olup olmadığını denetleyen kurumlar var. haber verirseniz gelip bakırlar

    YanıtlaSil
  98. Benimde iki çocuğum var biri 4 diğeri 1 yaşında ne yapalım yani. kafayı takmış adam çocuklar gürültü yapıyor diyor birde gündüz. kendisi gece çalışıyor. hak veriyorum ama af buyurun birşeyi kafaya taktık mı tamam. inşaat gürültüsü rahatsız etmiyor benim çocuklarım mı ediyor? Ne takıntılı millet olmuşuz.biz önlemimizi aldık gürültü çıkaran oyuncakları gündüz oynatmıyoruz. daha ne yapılabilir ki adı üstünde çocuk ki 4 yaşındaki oğlum öğlene kadar okulda ? 3-4 arası öğene uykusu . neymiş koridorda yürüyüş sesi . bakalım kendisi çocuk sahibi olunca çocukların gürültüsünü şikayet eden kişi KENDİ çocuklarına ne diyecek . Doğru ya sizin çocuklarınız hiç ses çıkarmadan büyüdü değil mi? Çocuğun gürültüsü olmaz.NEŞEŞİ olur. Ha çekemiyorsanız katlanamıyorsanuz çatı katından yada müstakil ev alın ev alırken banamı sordun ?
    Millet olarak Takıntılı olmayı bırakalım. ARARSANIZ dünya kadar kusur bulursunuz. Kusur aramayın sonra böyle paranoya olursunuz.

    YanıtlaSil
  99. akıl veren arkadaş,çocuklarının huzur içinde büyümesini istiyorsa kendisi zemin katına yada müstakil eve taşınsın. unutmasın o komşunun bedduasından yarın çocuklarına bir şey gelecekse o zaman aklı başına gelir o zaman da iş işten geçecek.allaha inanan,allahtan korkan insan "çocuktur,ne yapalım" diyip bahanelerin arkasına saklanmaz.komşu hakkı allah katında çok büyüktür."komşusuna zulüm eden asla cennete giremez" bunu peygamberimiz demiştir,ben demiyorum.komşuya zulüm ederek büyüttüğünüz çocukların hayrını da göremezsiniz. birisi kendisi için çocuk büyütecek ,başka birisi çile çekecek. hangi akla mantığa sığar bu.

    YanıtlaSil
  100. daha cocukluğunda millette zararı ziyanı olan ailelerin cocukları büyünce hiç yüzü gülmedi.
    benden söylemesi.şimdi hanım efendi.bi kac yıl sonra aynı sizin gibi bir aile tepenize oturur inşallah.

    YanıtlaSil
  101. Üst komşunun iki çocuğu var , kendisi gece çalışıyor sabah gelince uyuyor.Gece çocukları uyutmayıp gündüz uyutuyorlar..
    Kendi çocuğunun gürültüsünden uyuyamayan bu şahıs çocuklarının gürültüsünden gece başkasının rahatsız olmasını umursamıyor.
    Polis hikaye iki kez çağırdık boşuna geldiler.

    Saat gecenin bir yarısında tepenize bir şey düşer,çocuk koşturur, uyanırsanız bir daha uyumak zor oluyor,tam dalıyorsunuz sıçrayarak uyanıyorsunuz..

    Gürülsü sürekli değil ama devamlı bu şekilde bu durumu tespit etmeden dava açmak da nasıl sonuçlanır bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  102. eğer kiracıysan en güzeli başka yere taşınmak. taşındığın yeri de iyice araştırmak ve en üst kata taşınmak.alttan gelen gürültü fazla rahatsız etmiyor ama üstten gelen sesler direk insanın beyninin içine giriyor. yukarıda yaşayan çocuklarının gürültüsünün aşağıya nasıl yansıdığının belki de farkında değil. yukarıda ayaklarını yere vurarak yürüyen birisinin ayak sesleri aşağıya aynen davul sesi gibi yansır.çocuklu ailelerin kesinlikle evin tabanını kalın halı ile döşetmeleri gerekiyor.yere düşen en küçük oyuncak bile alt komşuyu yerinden zıplatır. benim de vardı üstümde 3 çocuk allah rahmet eylesin hep öylelerdi.kaç defa uyarmıştım.fayda etmemişti. araba kazasında çocukların ikisi gitti. şimdi çocuk yalnız kalınca hiç gürültüsü falan yok.

    YanıtlaSil
  103. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba eşimin adresinden yazıyorum.bizimde tam karşı dairede var haddini bilmez komşu kadın.her gün o kapısını bana inat baaamm diye çarpıyor öyle kapıyor.güzellikle söyledim yavaş kapat diye,ama taktığı yok.anlayışsız insan demek istemiyorum ona hakkımı helal etmiyorum kat ve kat ALLAHIMDAN BULSUN diyorum havale ediyorum onu.

      Sil
    2. Eşimin adresinden yazıyorum.Bide bizim üst kat çatı katı,çok aşırı saygısızlar, kocası gece işe gidince genellikle,mesela bu gece sabahın 4.30 kadar hanım eşya çekip itiyor deviriyor,bide 40 yaklaşmış kadın koşuyor,tam tepemde uyuduğum odada onunda yatak odası oluyor,okadar sopayla vurdum bağırdım fayda etmiyor yarım saat sesi çıkmıyor sonra tekrar başlıyor.eşimde bana kızıyor sen çok takıntılısın diye.takıntılıyım biz hiç böyle yapmadık bir komşumuza insan gibi yetişdik çünkü,bırak evde sesi binada inip çıkarken usul usul inip çıkardık.karşımdaki kadında öyle sokak kapısını baaam gümm çarpar ev inliyor tabi gece bile,uykusuzluktan zombi gibiyim bazen ders çalışamıyorum okuduğumu anlamıyorum,evimde huzur yok.ALLAHIMA havale ediyorum,aynısının beterini görsünler.hiç böyle konuşan insan deyildim,bana bile söylettiler.mübarek günlere yaklaştık dua ediyorum.ALLAHIMA SIĞINIYORUM.

      Sil
  104. Üst katındaki komşu çocuklarıdan şikayet eden arkadaşlar, daha yürümeyi yeni öğrenmiş bir çocuğa topuklarını vurmadan yürümeyi öğretmek imkansız. Çocuğu olan bilir, çocuk bu ne yapacağız koltuğa mı bağlayacağız? apartman yaşamı içinde fiziki şartlar gereği bir miktar gürültü olabilir. katlanabilir olup olmaması önemli.

    Benim iki küçük çocuğum var. Bazen komşunun çocuğu geliyor. Altımızda annem var. Onun altındaki tavana sopayla dan dan vuruyor. Hem de gündüz vakti. Benim çocuklarım anneme gidince 10dk içinde vuruyor. Çocuk gürültüsüne 10 dk. katlanamıyorsanız apartmanda değil müstakil evde yaşayın. Yeri geliyor biz aynı insanların kapı çarpmalarını kavgalarını duyuyoruz. Biz demi hemen bir sopa alıp dan dan vuralım?

    Apt yaşamı gereği karşılıklı anlayış seviyemizi arttırmazsak daha çoook forumlar doldururuz.

    YanıtlaSil
  105. Bazı yorumlarda komşuların dini haklarından bahsedilmiş. Unutmayın komşuluk hakkı da karşılıklıdır. Siz bana zulüm ediliyor diye anlayışsız davranıp insanları sürekli rahatsız ediyorsanız siz de zulüm ediyorsunuz demektir.

    YanıtlaSil
  106. Daha önce de bu konuyla ilgili yorum bırakmıştım. Ben de üst kat çocuk gürültüsü mağduruyum. Şunu farkettim ki babaları da bir hayvan. Evde çorapsız, terliksiz yürüyor. Gece 2'de ( yatağa veya tuvalete gittiğini sanıyorum ) bir yürüyor, ev sallanıyor. Uykumdan bile uyandığım oluyor. Şimdi böyle bir insanın çocuğundan ne bekleyebilirsin ki? Tabi ki babası gibi bir hayvan olarak yetişecek. Babası ona alt katta da insan olduğunu, kimseyi rahatsız etme hakkının bulunmadığını anlatmaktan aciz bir öküz olduğu için tabi ki bu sesler asla bitmeyecek. Olan bana, ömründen giden bol kalp çarpıntılı ve stresli günlere olacak.
    Ayrıca görüyorum ki çocuğu olan herkes aynı kafada. Çocuk bu, yapacak tabi !! Rahatsız oluyorsan git müstakil evde yaşa !! Allahtan tek dileğim var, benim üstümdekiler dahil tüm benzer davranışlarda bulunan sorumsuz, ahlaksız, terbiyesiz insanların benim çektiklerimin milyon katını çekmesi. Kendi evinden nefret etmenin, iş çıkışı giderken ayaklarının geri sürümesinin nasıl bir his olduğunu tatmaları. Beddua etmicem çünkü yukarıdakilere 5 senedir aralıksız ediyorum, hiçbir işe yaramıyor. Allahınızdan bulun inşallah.

    YanıtlaSil
  107. Merhaba
    Çok üzücü bir durum..
    İnsan evinde de rahat edemeyecekse nerede edecek?

    Şimdi milyarlık lüks apartman daireleri yapılıyor site adı altında
    burada oturmak zenginlik bir statü simgesi olarak görülüyor maalesef..
    benim için bir şey ifade etmiyor..
    burası da bir apartman sonuçta..
    üstünde yanında altında senin seçme şansın olmadığı
    şahıslar oturacak...
    ev sahibi iseniz durum daha da kötü bırakıp gidemiyorsunuz kolay kolay..
    kiracı iseniz çekip gidebilirsiniz..ama bu devirde iyi insan iyi komşu bulmak zor..
    en güzeli müstakil ev belki ama o da sadece hayallerimizi süslüyor o kadar...

    insanları hayvanlar ile karşılaştırmıyorum hiç bir zaman..
    evde kedi besliyorum..hiç bir gürültüsü yok sessiz sakin insanlara sevgi ve saygı içerisinde hayatını sürdürüyor..bu diğer hayvanlarda da var...çoğu insan görünümündeki yaratığın onlardan öğrenebileceği çok şey var...

    git müstakil evde yaşa cümlesi kendilerini gürültü yapmakta özgür hisseden saygısız görgüsüz yaratıkların en çok kullandıkları cümle sanırım..bir öğrenmişler bunu..küçücük beyinlerinde başka bir şey yok çünkü..sadece ben ben ben diyorlar o kadar..

    umutsuz ev kadınları..diziler magazin evlilik programları yeme içme üreme
    arasında gidip gelen hayatları arasında nasıl iyi bir insan ortaya çıkabilir ki..çocukları da aynı olacak...
    erkeklerin de kötüsü çıkabiliyor ama benim gözlemlerim genelde kadınların evde daha çok sözü geçiyor..erkekler pasif ele geçirilmiş..onlarda böyle şirret kadınlardan bıkmışlar..yapacak bir şeyleri yok maalesef..

    keşke biraz kitap okusak
    keşke biraz güzel bir müzik dinlesek
    bir şiir okusak
    biraz doğaya çıksak
    biraz hastanede hasta insanları gezsek şükretsek
    mezarları ziyaret etsek bir gün biz de buraya gireceğiz diye düşünsek
    bir hayvanın başını başına okşasak bir kap su bir parça ekmek versek...
    keşke kendimizi düşündüğümüz kadar başkasını da düşünsek ben merkezci olmasak..
    bunlar bu ülke insanı için fazlası ile yüksek istekler...

    bunun eğitimle ilgisi yok maalesef bana göre..
    bugün okullar insanları iyi insan yapmıyorlar..
    doktor mühendis olabilirsin ama iyi insan olmak başka bir şey..
    Allah vergisi..

    Üstümüze yeni taşınan şahıs anası ile yaşıyor..
    bir de nişanlısı..
    temizlik hastası..eşyalar ile savaş halinde..
    gece yarıları tabak çanakları çeşme mermerine vurarak yıkayan...
    çekmece ve kapıları deli gibi açıp kapayan kadınlar...
    gürültü yaptığında tavana vurunca bunu üzerine alınıp kapıma gelip beni üstelik tehdit edecek kadar yüzsüz üstelik..
    kapıya geldiğinde söylediği ilk söz ben avukatım..
    bana ne avukatsan..
    insan ol..
    bunlar insanın başını belaya sokarlar...çok tehlikeli..

    olan şeker hastası olup gözleri zor gören anneme oluyor...onun hatırı için bu yaratıklara
    katlanmaya çalışacağım...

    Allahım bana güç ver ne olursun..

    YanıtlaSil
  108. bundan önce de çocuklu bir komşunuz vardı. onlar gitti, bunlar mı geldi?

    YanıtlaSil
  109. Onlardan kurtulduk..Şimdi bunlar geldi maalesef..Gürültü olması için ille de çocuğa gerek olmadığını göstermek istiyorlar sanırım bana..çocukları yok şimdilik..nişanlı imiş daha..gece çok geç yatıyorlar..gündüz geç kalkıyorlar..yere düğme atsanız aşağıdan duyuluyor..ben erken uyuyan bir insanım..aşağıdakilere saygıları yok..altta kalanın canı çıksın...beddua etmenin bir faydası yok dediğniz gibi..hiçbir şey olmuyor..

    YanıtlaSil
  110. Kirada oturmanın mutluluk olduğunu ev sahibi olunca anladım.hiç bir yaratığın kahrını çekmek zorunda olmuyorsun kiradayken,2 gün içinde bir ev bulup taşınıyorsun.3 gün sonra keyifle hayatına devam ediyorsun.ama kendi evinden taşınmak öyle kolay olmuyor.

    YanıtlaSil
  111. beddua etmenin faydası yok.''Allah cok adildir kimsenin ahı kimsede kalmaz''
    İlahi adalet gecikir ama asla ertelenmez.Tabii bu gürültü yapanlar için değil.Gürültü yaptığını bile bile devam edenler için.kadının biri demiş cocuk ayağını vurmadan yürüme öğrenemez.madem öyle doğurmayın. veya siz millette müstakil evde oturun diyeceğinize.siz oturuverin müstakil evde.üst kat komşusunu dövdüğüm için hiç pişman olmadım.36 yıldan başlamasa kafasına sıkardım

    YanıtlaSil
  112. Bazı insanlar akşam olsada yatsak der.Evde artık akşam olmasada yatmasak diyoruz.Yemin ederim öyle diyorum. Öyle çektik ki evden İllAllah dedik. Kapı çarpma,ayak sesleri,heleki müzik sistemleri var sonuna kadar açıyor gençler. Ana yok baba yok atıyorlar başımıza kişi başı 100-200 tl kira veriyorlar.Ceremesini biz çekiyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum. Ev sahibine söylüyorum kiracılar böyle böyle diye, ben paraya bakarım diyor. Bu kadar terbiyesiz mi evini kiraya verenler.Hiç apartmandakileri düşünmez mi. Belki site sahibi yayınlamaz ama bu hükümet neden bişey yapmıyor. Yasalar var uyan yok.Ayrıca alıyorsunuz mültecileri bırakıyosunuz,emlakçılara onlarda para peşinde ben bu mülteciyi afedersiniz ama nasıl kerizleyim derdinde. Olan Yine apartman sakinleri çekiyor bu zulmü. Valla sinirden çok şey yazacağımda kelimeler anlamsızlaşıyor iyicene çok sinirliyim.

    YanıtlaSil
  113. kafayı yemek üzereyiz19 Nisan 2016 09:26

    Birkaç aydır yeni tasindigimiz evimizde üst katta yaşayan insan diyemeyeceğim varlıkların gürültüleri yuzunden hayattan soguduk diyebilirim
    Daha once 2 defa çıktım konuştum
    fayda etmedi
    bugün son defa insanlık bende kalsın dedim konuşmaya çıktım fakat insan olan laftan anlar sözünü haklı çıkaran bir durum yaşadım
    yetmiyormuş gibi kendini yağ gibi üste çıkarmaz mi
    pess vallahi
    hukuki yolları araştırmaya başladık ve olumlu bu netice alırsam insllh burada paylasacagim

    YanıtlaSil
  114. eğer alttaysanız neden siz de aşağıdan birşeyler vurmuyorsunuz tavana gürültü anında. onlar da rahatsız ve huzursuz olsunlar.o zaman anlarlar

    YanıtlaSil
  115. Hayatinda eline bir kitap alip sessizlik icinde okumamis,sabah erken kalkip tum gun calisip yorgun argin eve gelmemis,mesai ve calismak kavramlarini hic bilememis kisiler cok kolay bi sekilde gurultuye katlanin ya da mustakil eve tasinin diyebilir cunku onlarin dusunce yapilarina gore olmasi gereken bu,sığlar.

    YanıtlaSil
  116. insan bu kadar vahşi bu kadar hayvan olur mu?kadın mutfakta bulaşık yıkıyor ben sesten oturamıyorum evimde.elleri kırılsın inşallah.yürürken de ayaklarını yere öyle vuruyor ki,sanki davul çalıyorlar başımda.aslında her eve ses ve gürültü ölçen cihaz konmalı,belli bir sınırın üstüne çıktığında kolayca gösterip gürültü yapan komşuya ceza kesilmeli. yoksa böyle olmaz.madem ki bir birimizin altında üstünde (apartmanda)yaşamak zorundayız,böyle bir sistem de olmalı,başlatılmalı yani. çünkü bu yüzden çok cinayet işlenir.kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok bir de bilerekten.

    YanıtlaSil
  117. Üst katta oturmaktan başka övünülecek tek bir meziyeti,başarısı olmayan bu şahısların kendilerini savunma şekilleri,üslupları,kullandıkları kelimeler neden hep aynı acaba?Tüm yorumları okudum sanki herkes aynı kişilerden bahsediyor,kilometrelerce ötede bile aynı saçma sapan şeyleri nasıl düşünüp konuşuyorlar hayret ettim. Benim en sinirlendiğim konu da apartmanda yaşamanın gürültüyle yaşamaya eşit olduğu algısının oluşturulmaya çalışılması...Bence asıl ağzındaki çürümüş sakızıyla apartman dedikodusu kovalayan,çocuğunu terbiye etmekten gocunan,pencere/balkon arasında mekik dokuyup eline ne geçerse çırpıp böyle temiz olunacağını zanneden,sosyal hayatta kaybettiği değeri ve öz saygıyı evdeki mobilyaları gece gündüz demeden çekiştirerek geri kazanacağını sanan o hanımefendiler apartmanlardan uzak dursun hatalarını söylediğimizde bize telkin ettikleri o MÜSTAKİL ev hayatı onlara daha uygun,hatta evin 100m çevresi de boş arazi olsun daha iyi olur!İnsanlara saygı duymak,rahatsız etmemeye özen göstermek özgüven ve medeniyet belirtisidir eziklik değil,ah keşke bunu anlayabilseler.

    YanıtlaSil
  118. artık yazan yok,sorunları çözdünüz mü,çözdünüzse nasıl? burada paylaşırmısınız?

    YanıtlaSil
  119. kimsenin birşey çözdüğü yok. herkes çıldıra çıldıra, bir yandan sakin olabilmek için kendini telkin ede ede hayatına devam etmeye çalışıyor. bir komşu seni rahatsız ediyorsa, sorunun çözülmesi için sadece iki yol var : ya onlar taşınacak ya sen.
    kapısına çıkıp konuşmak, duvara tekme atmak, tavana sopayla vurmak işe yaramıyor.
    zaten insan olsa altında da bir hayat olduğunu düşünerek hareket eder.
    artık gerçekten ne yapacağımı bilemez durumdayım.
    ses bitmiyor. adamlar gitmiyor. ev benim, kiralık olsa bir saniye durmam.
    artık çaresizim. sadece bütün gün çalışıp evime gittiğimde huzur ve sessizlik istiyorum.
    gerçekten çok şey mi istiyorum?
    bu kadar büyük bir lüks mü bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kivanç bey yazdiklarinizi okudum hislerime tercüman olmussunuz gerçekten..Allah im kurtarsin hepimizi.ben 1 yila kalmaz evlenicem fakat annem babam bu evde yasamaya devam edecek onlar da bikti benim gibi..siz bir çözüm bulabildiniz mi ?

      Sil
  120. Gürültüyle ilgili internetten bakarken bi şeylere bu blogu gördüm ve yanliz olmadığımı farkettim.Bizde apartmanda orta katta oturuyoruz üniversite sınavına hazırlanırken üst katımızdaki yaşlı çiftten çok çektim gecenin bir yarısı televizyon sesi üstüne sabahın köründe eşya çekmeler siz bu evde napıyosunuz ya üstelik benim sınava hazırlandığımı da biliyolar.Onu geçtim alt katımızdakiler taşındı yerine yeni bi aile geldi şu an cehennemi yaşıyorum diyebilirim her gün iki kız kardeş kavga etmeler gecenin 3'üne kadar oturuyolar ve sabab 7de kalkıp kavgayla güne başlıyolar yere vurmaktan az kalsın ayağımı kırıyordum,ağlamaktan gözlerim şişti ve final haftamdayım nerde ders çalışacağımı şaşırdım en son yüklüğe geçtim fayda etmedi ve bunların annesi namaz kılıyor,kuran okuyor benimde başım kapalı ama müslümanlığımdan utandirdilar kadinin etmediği küfür kalmıyor ve babam duyuyor bunları,kapıları çarpmalar,müzik açmalar artık bilmiyorum nolucak beddua etmekten bir hal oldum ve bıktım artık sanırım depresyona girdim Allah sonumuzu hayır etsin

    YanıtlaSil
  121. Ne yazık ki devletin bıraktığı boşluğu sen doldurmaya çalışıyorsun.Ama başına bir iş geldiği zaman devletin polisi hakimi savcısı saniyesinde yakana yapışıyor.Kardeşim bu olaylara mahal vermeden kanun koy kural çıkarsana.Ondan sonrada anlata bakalım olay nasıl meydana geldi?Heman hemen herkesin başında bu gürültü olayı.Apartmanda yaşıyorsan ve insanlıktan anlamayan nerden geldiği ne olduğu belli olmayan insanlara rastladınız mı işiniz zor be kardeşim.Biliyorum çünkü başımda..Allah ıslah etsin ıslah olmazlarsa karu perişan etsin...

    YanıtlaSil
  122. GÜRÜLTÜ YAPAN KOMŞU---cehennemden insan görünümünde gelen---ŞEYTAN

    YanıtlaSil
  123. Yorumların tümünü okudum acaba bir çare bulabilirmiyim diye? Malesef benim sorunum daha kötü. Keşke sizin gibi alt yada üst kat komşum olsa karşı gürültü yaparak sindirebilsem. Benim sorunum aynı kattaki 2 daireden di. Di diyorum 3.yü en son anlatacağım.
    Tam karşı daire de oturan ve çapraz yanımda oturanların çocukları var. Çocuklar sürekli şuan bile koridorda sürekli koşturmalar ağlamalar bağrış çağrış ne günüm belli ne gecem! İlk taşındığımda çöpümü kapının önüne bırakmak için kapıyı açtığımda karşı dairedeki kadın kendi kapısından kağıma kadar halı sermiş cümbür cemaat çoluk çocuk koridorda kapımın önünde oturuyorlar. Ne diyeceğimi bilemedim çöpü nereye koyacağımı şaşırdım. Ses etmedim girdim geri. Kadının kapısı sürekli açık o halı hep orda kendisi çocuklar hep orada oturuyor. Tabi yan çaprazımda aynı şekilde kendi kapılarının önünde bu şekil halı sermiş oturuyor. Oldukça geniş bir koridor salon gibi kullanıyorlar. Bir gece gürültü kahkaha sohbet çocuk çığlıkları çay sesleri! Eşim açtı kapıyı ne görsek koridora yan çapraz daire koltukları koymuşlar gırgır muhabbet şamata! Çay kahve erkekleri dahil! Eşim dedi ki çay göndereyim mi istermisiniz! Utanmadan yok abi içtik diyorlar. Eşimde dediki ben böyle şeyi sevmem asansörü bile engelliyorsunuz sonra ne gürültü dedi. Kusura bakmayın misafir var da dediler. Kalkıyoruz zaten dediler. Biz içeri girdik yarım saat içinde koltuklarını evlerine soktular. Neyse karşı komşuyu ve bu çaprazdakileri defalarca uyardım. En son çok sinirlendim kadın kapı eşiğinde oturuyor gene lak lak ediyor çaprazla. Dedimki sizin çocuklarınızı bizmi büyütcez bune saygısızlık! Demez mi bana kadın senmi doyuruyon diye! Dedim bidahasında polis çağırcam. Toplanıp içeri girdiler. Ben polisi çağırdığımda polisle bile papaz olacağımı hiç düşünmemiştim o an. Neyse günler aylar geçiyor 10 defa sabredip bir defa çatıyorum falan tabi bunlar koridorda full gürültü aynen devam. Yöneticiye bildirdim defalarca ve defalarca uyarıldılar tınlayan yok. Yazı gönderdiler tınlayan yok. Kadınlar ayrı erkekleri ayrı çocukları ayrı nöbetleşe koridorda gürültü yapıyorlar. Çapraz daire ev sahibi hemen karşısındaki dairede onlara aitmiş yani ahır benim istediğim gibi tepinirin diyor. Karşı daireyi bilmiyorum kiracımı. Ama şikayet edebiliceğimiz bir ev sahipleri bile yok ne kadar çaresizim. Neyse ev sahibimize kadar bildirdik yönetimle konuştu yok yok. En üst kattayız bu yüzden koridorda banyo yapmadıkları kaldı. Asansöre binerken öküz gibi bakarlar çıkarken öküz gibi bakarlar asansör beklemekten midem bulandı kabus gibi resmn. Kapıyı çıkmak için açıyosun çocukları deli gibi koşup evin içine bakmaya çalışırlar. Nefret ettim. Tv izleyemiyoruz sesi o kadar açmamıza rağmen gürültüyü bastıramıyoruz. Kitap zaten okuyamıyorum. Çocuğum ders çalışamıyor. Uyku uyuyamıyoruz. Eşimi bulaştırmak istemiyorum çünkü sinirli bir yapıya sahip ve mesleğinden dolayı silah kullanıyor. Her hangi bir ters sözden dolayı eşimin başını yakmak istemiyorum diye hep sabrediyorum. Eşimin uykusu ağır geceyi önemli değil gündüzde işte zaten.

    YanıtlaSil
  124. Bunlar evin içindede gürültülü biri yan biri karşı dairem. Düşünüyorum altındakiler hiç mi rahatsız olmuyor aklım almıyor. Çünkü bu kat resmen balıkçı pazarı gibi gürültülü. Neyse bir gün canıma tak etti polisi aradım. Ekip göndercez dediler göndermediler. İkinci gün aynen aradım göndercez dediler gene yok. Bi on gün sonra gene aradım. Meğerdem 155 yönlendirme yapıyormuş kaydım arayınca çıkıyor zaten hemen ekip gelmemekte ısrar ediyor. Birde beni özel numaradan arayıp sorun ne diyorlar! Derdimi anlatıyorum biz karışmayız diyorlar. Kapatıp tekrar 155 i arıyorum 155 diyorki hayır gelecekler! Dönüp bilgi vercem diyor. Ama özelden gene beni aynı ekip arıyor ve ısrarla benim görevim değil diyor! Diyorumki şimdi ben saç baş girsem gelcenmi diyorum? Öyle birşey yapmayın tabi ama o durumda gelirim zaten sitenin önündeyim ben diyor! Yaklaşık sitemin önündeki polis ile yarım saat yasalarla ilgili atışıyoruz telefonda ve ısrarla gelmiyor. Git savcılığa diyor zabıtayı ara karakolu ara git suç duyurusu yap vs vs. Bir sürü savuşturdu. En son dedim lanet olsun kapattım teli. Karakolu aradım belediyeyi ara dedi. Belediyeyi aradım zabıtayı ara dedi. Zabıtayı aradım savcılığa git dedi.

    YanıtlaSil
  125. Çevre ve şehirciliği aradım netten araştırıp. Gürültü birimini. Adam ısrarla bu konuda zabıtanın tutanak tutması gerektiğini polisin ise gece olan şikayetlerimde gelip uyarması gerekirse kabahat konunu cezası kesmesi gerektiğini söyledi. Yapmıyorlar dedim bimere şikayet edin dedi. Bimeri aradım bimerdeki kişiler kahvehanede okey oynuyor rahatlığındaki tavır konuşmalar içinde hiç bir faydaları olmadı aksine sinirimi iyice bozdular. Yani o günümü akşama kadar telde geçirdim hiç bir sonuç elde edemedim. Birde yan çapraz daireler aynı kişiye ait demiştim ya oraya birde kendi gelinlerini oturttular karşılıklı daire oldukları için kapılarını hiç kapamıyorlar oradan oraya takılıyorlar koridorda onların ohh miss.
    Şimdi savcılığa gitsem şikayete sanki ne olacak? Dosya pul parası vericem şahit isticekler kimsenin umrunda değil burada ki cümbüş. Dava düşcek bilmem kaç ay sonra. Verdiğim para git gel zaman kaybım ce devam eden sorunlarla en zararlı gene ben çıkıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardimcimiz olsun çaresizlik ne zormus.

      Sil
  126. Belki ara daha da gerilip daha kötü şeyler olacak! Eh ev taşımak o kadar da kolay değil bir evi taşımak 4000-5000 tl ye maloluyor :( gittiğin yerin garantisi de yok.
    Çok uzun yazdım ama şu saatte artık delirmek üzereyim. Yasalar caydırıcı önlem almak zorunda ama hiç bir yasa koyucunun umrunda değiliz. Psikolojimiz kalmadı lanet olsun! Hiç utanma arlanma yok. Site kocaman yeşillik park oyun alanı herşey var çıkın yayılın apartman koridorunda asansör önünde yayılmak nedir yaa! Ömrü hayatımda ilk defa gördüm böyle birşey! Cinnet geçirip bir gün çok kötü sonuçlara varacağımı düşünüyorum artık hayırlısı.

    YanıtlaSil
  127. Çok üzüldüm gerçekten...zor bir durum..ülkemiz çok güzel ama insanları işe yaramaz..eğitim kültür medeniyet demokrasi hukuk hak arama birlikte yaşama kültürü tahammül sevgi saygı vs kalmamış..ve gittikçe daha da kötü bir hale gidiyoruz..Müslüman bir ülke diyoruz kendimize..Alakası yok Müslümanlık bir kültür bir şov haline dönüşmüş içimiz bom boş...okumayan anlamayan düşünmeyen günlük yaşayan bencil egoist saldırgan sadece yeyip içip üreyen bir tür olduk...çok yazık..

    ben apartmanın en katında oturuyorum...benim üstümde 2 daire var...benim bir odam dairelerden birinin altında..diğer 2 oda da diğer diğerinin altında..

    defalarca yazdım gerçi bu sefer çok kısa tutacağım...

    evi idare eden kadınlar..en çok gürültüyü yapan ve gürültüye engel olacak da kadınlar gözlemlerime göre..

    tepemdeki 2 daire 2 kadın...birbirinin nerede ise kopyası..aramaya kalksak ikisini de bu kadar mükemmel bir şekilde yan yana getiremeyiz..

    her iki kadın için söylüyorum
    gece yarıları bulaşık yıkıyorlar..
    mutfak tezgahının mermerlerine kapları tencereleri sert şiddetli bir şekilde vuruyorlar...
    eşyalar ile savaş halinde psikolojileri bozuk
    gecenin kimi zaman 11'i kimi zaman 12 kimi zaman 3 da falan...

    kadınlardan biri için söylüyorum
    nişanlısı ile gece yarıları bağıra bağıra konuşuyorlar...
    aşağıda sağda solda insan yokmuş gibi
    duvara vuruyorum yağ gibi üste çıkıyorlar duvara vurma diye..
    hem suçlular hem de güçlü olamaya çalışıyorlar
    bir de beni abilerime şikayet ediyorlar
    ben sizden şikayetçiyim bir gün kapına çıkmadım dayandım...
    pişkinliğe bakın
    düşünsenize tanımadığınız kadın sizin kapınıza geliyor ağzından ilk çıkan laf ben avukatın
    bana ne sen insan ol...

    gelelim diğer daireye ve kadına
    bodrumda fare var diye
    benim yürüdüğüm merdivene 3 basamağa bali dökmüş
    kardeşim merdivene bali dökülür mü
    ben nasıl yürüyeceğim uçacak mıyım
    her tarafım yapışkan oldu...
    2 hafta oldu bali hala çıkmadı
    temizlikçi kadın çıkaramadı

    sen fareden daha tehlikeli bir canlısın bana göre

    inanın ev kendimizin olmasa bu iğrenç yaratıklardan uzaklaşmak için her şeyi yapardım
    gidip dağ ayılarla kurtlar yılanlar çiyanlar ile otururum
    üstümdeki yaratıklardan daha iyidir diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  128. Malesef çok çok üzücü yaşanılanlar. Hayır bende bir kadınım. Haftada bir kere makina çalıştırırım bu çamaşır olsun süpürge olsun. Şu yaşıma kadar pencere balkondan birşey çırpma dayım toplasan 15 defadır. Onuda aşağıyı kontrol ederim en kullanılmayan pencereyi seçerim alt katın açıksa gene çırpmamışımdır. Bende çocuk büyüttüm daha bir gün şikayet almadım ne koridordan inip çıkarken ne evde. Ne masummuş çocuğum senelerce boşuna çocuğu sessiz mod'a almışım. Benim çocuğuma yazık değilmiydi o zaman? Ben bilmiyormuydum özgür çocuk büyütmeyi!
    Bunları gördükçe böyle düşünmeye başladım artık.
    Eski oturduğum yerde de aştım üstüm yan dairem hrp çocukluydu ayda yılda bir patırtı olurdu oda kabullenebilincek birşey yani. Ama kardeşim bunlar nedir yaaa. Dün gece yazdım dayanamayıp. Şuan birşey farklı mı hayır! Hala koridor sesten kopuyor. Lanet girsin bunlara ne adi insanlarmış yaa!

    Bir keresinde adam koridorda bir kapının önünden diğerine böğürüp duruyor. Çöpü attım tepki için kapıyı çarptım arkamdan oha diyor! Öküzzz iki saattir böğürüyorsun sana oha ! Şeytan dedi aç ağzına geleni say ama şu eşime yansımıcak olsa bilirim cazgır nasıl olunur ama eşim yüzünden yutuyorum.
    Çünkü işin içine girerse olay çok farklı boyuta taşınacak...

    YanıtlaSil
  129. komşuları asansörün karşısında oturuyor..çok güldüm.hiç rastlamadım açıkçası bu durumla.bir günde hallederdim ben olsaydım bu durumu.önce uyarın. sizin burada oturmaya hakkınız yok,rahatsız oluyoruz diye.eğer devam ederlerse kapıyı aç resimlerini çek yada videoya al.sizi savcılığa şikayet edeceyiz --söyleyin.yine de devam ederlerse,onlar oraya toplandığı anda zabıtayı arayın,aradığınız zaman geç geliyorlarsa yada hiç gelmiyorlarsa ,direk olarak zabıtaya gedin ve ekip göndersinler.eğer onlar geldikleri zaman asansörün karşısında kimse oturmuyorsa bile resimleri ve videoları zabıtaya gösterin ,kapılarını çalıp uyarsınlar.eğer uymazlarsa zabıtaya tekrar söyleyin tekrar gelsinler. bu defa kabahatlar kanununa göre para cezası kesecekler.yine de uymazlarsa savcılığa şikayet edin.zabıtanın kestiği para cezası şahit yerine geçer.savçılığa şikayet ederken zabıtanın kestiği para cezasını da kayıtlara ekleyin.

    YanıtlaSil
  130. he birde eğer zabıta yada polis geldiği zaman onları orada görüp şahit olursa tutanak tutmasını isteyin.bu tutanağı da savcılığa şikayet ederken ekleyin.

    YanıtlaSil
  131. Yorumları okudukça nasıl tahammülsüz bir toplum olmuşuz diyorum. Elbette müzik sesi belli seviyelerde açılmalı, evde balyoz vurur gibi defalarca vurulmamalı. Defalarca bağırılmamalı. fakat çocuklar için söylenilenlere katılmıyorum. Hepimiz çocuk olduk ve aynı şeyleri bizler yaptık. Koştuk, bağırdık, birbirimizi itekledik vb istem dışı olan çocuk haraketleri. bunları aşırıya kaçmadığı müddetçe katlanmamız ve anlayışlı olmamız, hoşgörüyle karşılamamız gerekir. Fakat bakıyorumda neredeyse çocuklardan nefret eden bir toplum olmuşuz. İnsanlar diyorki evimde oturayım ama " çıt sesi gelmesin". efendim çocuk sesi mutluluktur, huzurdur, sevgidir ve hoşgörüdür. Bunlardan uzak durmamamız gerektiğinin düşünüyorum.Sevgi ve Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  132. En büyük sorun Apartman giriş kapıları,Kapı önü Çelik kapı ve oda kapıların çarpılması. 1. Katın Kapı çarpılması 7. 8. kattan bile duyulur.Aynı şekilde son katın kapı çarpılması 1. kattan duyulur. Birde kimse anlamaz herkes üst kattan yada alt kattan geldi zannedip küfür edebilir. Mütahitler oda kapılarına sallanan kapı koymalı. Sokak kapılarına yay takılmalı kendi kendine kapanması gerek. Birde yüksek ses çok büyük sorun. Malesef binalarımız ses yalıtımı yok. Bence ses konusunda herkes dikkatli olmalı. Yürürken ses çıkabilir bu sesi her katda duyabilir.Yürürken paldır küldür yürümemek gerek. Herkes anlayış göstermeli. Ama işte anlayışsız biri çıkıyor hayvan gibi kapıları vuruyor apartmanın düzenini mahvediyor.

    YanıtlaSil
  133. İlber Ortaylıdan okumuştum, İstanbul'da osmanlı döneminde evler ahşaptan yapılmıştı. Bunun iki sebebi vardı, birincisi deprem bölgesine uygun evler olması ikincisi komşu ilişkilerinin çok şeffaf olmasıydı. O kadar ki, aileler evlerinde yüksek sesle konuşamaz, komşuya ayıp olur diye düşünürlerdi. İnsanla muhatap olan bizler komşuyu aileden saymadıkça yukarıdan beri okumaktan yorulduğum şikayetler listesi uzar gider. Annemizi babamızı kendimiz seçemediğimiz gibi çoğunlukla komşularımızı da kendimiz seçemeyiz. Bayramlarda ziyaret edilmeyen komşular, evinde ağıtlar geldiğinde kulak tıkanan komşular, bir selamın esirgendiği komşular oldukça bu sorunları çözemeyiz. Evet herkesin farklı bir karakteri ve aile yapısı var. Ama muhataplarımız insan olduğu müddetçe mutlaka bir iletişim kanalı vardır. Sizin pozitif gayretleriniz sonuç vermese de çocuklarınızın ve eşinizin problem çözme yeteneği gelişir. Unutmayın savaşa silah hazır değilse savaş çıktığında yalnızca cesaret yetmez. Bu çabalarınızın ailenizin de mutluluğuna hizmet ettiğini aklınızın bir köşesinde tutunuz.

    YanıtlaSil
  134. Merhaba okulum yeni bitti ve ailemin yanina dondum.Ust kattaki yaratiklar bir aydir gurultu nedir nasil komsu olunmaz sagolsunlar itinayla gosteriyorlar.Bir de bir yildir boylelermis hatta daha once bzimkilerle tartismislar bu durulmus halleriymis.Hayir anlamiyorum gece 12 den sonra baslatan bu sesler nedir yahu.Hayvan gibi gum gum yurumelerini dr vir kenaea birakiyorum.Az once balkina cikip bagirdim yeter artk her gece sizi dinlemicem ben burda dedim.Sanirim ergen bir kizlari var ordan begenmiyorsaniz tasinirsinz drmesinmi.Ben tabi agzima geleni soyledm sustu kaldi.Bu insanlar ne yiyor ne iciyorda bu kaadar asagilik saygisiz yetisiyor.Gercekten anlamak cok guc.Yedisinden yetmisine lanet olsun diyorsunuz.Hele gecekondu kulturuyle yetismis insanlarda bu duruma daha cok rastlaniyor.Kentsel donusum adi altinda mahalle varos doldu.Hic biriyle medeni bir diyalog kurulmuyor.Tabi bnun tek sebebi varosluk gecekindu hayati degil efendim.En onemli sebebi aileden nesilden aktarilan saygi hisgoru ve tabiki medeniyet olgusu.Disardan bakinca kentsel vr medeni aglarla yasiyoruz ama icerisi medeniyetsiz dolu.Simdi soru su;Yil 2016 ve ben bunlarla hak hukuk baglaminda nasil.mucadele edip ders verebilirim.Cunku kendileriyle muhattap olmak istemiyorum zira bu bir se yaramiyor.Simdidrn tesekkurler guzel insanlar

    YanıtlaSil
  135. Merhaba arkadaşlar, 10 yıldır apartmanda yaşıyoruz.(gecekondudan taşınmıştık) Üst katımızda çocuğu olmaya bir çift yaşıyor tabi o zamanlar ses, gürültü falan olmuyordu taa ki çocukları olup 3-4 yaşlarına gelene kadar. Şu an bunu yazarken bile çocukların oyuncakları fırlatışının sesi, kadının kapıyı sert bir şekilde çarpması, yüksek sesli konuşmalarını çekiyorum. Çıkıp uyardım diğer arkadaşların karşılaştığı tepkilere göre bizimki gayet anlayışlı bir şekilde kusura bakmayın birdaha olmaz diyor fakar aradan 1-2 gün geçmeden gürültüler tekrar başlıyor. Artık çıkıp ikaz etmeye üşenir oldum. Tepki olarak duvarlara vuruyorum, son sez bağırıyorum sus diye ama nafile... bu insanlarla nasıl başedeceğim bilmiyorum. Ve ev bize ait olduğu için taşınnmamızda zor. Tavsiyesi olan varsa yazabilir mi

    YanıtlaSil
  136. onlar çok gürültülü olduklarından sizin bağırıp duvarlara vurmanızın bile onları uyarmak amaçlı olduğunu anlamıyorlar yada sizi hiç duymuyorlar bile. size boş yere sinirlenmek kalıyor. çünkü daha önce aynı durumu ben de yaşadım.madem komşularınız siz söylerken anlayışla karşılayan insanlardır, o zaman gürültü olduğu zaman "çok rahatsız olduğumda aşağıdan tavana vurarak sizi uyarıyorum ,duymuyorsunuz gürültüden herhalde"şeklinde çıkıp söyleyin. gürültü yaptıklarında tavana vurduğunuz zaman anlayacaklar siz olduğunuzu ve susturacak o zaman çocukları.bir de duvara vurunca duymazlar,yan komşuda oturmuyor ki,üstte yaşıyorlar,sadece tavana vurarsanız duyarlar.

    YanıtlaSil
  137. Bizim bir ara üstümüze sanırım pavyonda çalışan 50li yaşlarda bir kadın ve 3-4 çocuğu ve gelinleri taşınmıştı. Sürekli gürültü, bağırış çağırışlar... Bir de bazen eve bir adam gelir ve akabinde etraftan farklı kızlar doluşurdu. İnanılmaz korkunçtu şimdi uzun uzadıya anlatmıyım. Babam bu gece uyutmayan şerefsizleri sabah ezanına müteakip duvara tahta yaslayıp çekiçle beyinlerine beyinlerine vurmak suretiyle sabah uykularına hasret bıraktı. Her sabah bıkmadan usanmadan yaptı bunu ve bu insaniyetsiz yaratıklar bir iki aya kalmadan defolup gittiler. Çıkarken ev sahiplerine uyku uyuyamadıklarını söylüyorlardı hahahahah.... Bu arada aralıksız hunharca gürültü yapan çocuk meselesine gelince siz ne kadar söylerseniz söyleyin AYILAR AYI YETİŞTİRİR. Biz de çocuktuk parmak uçlarımızda koşardık. Ailemiz öyle yetiştirdi.alt komşumuzun evde çocuk var mı yok mu belli değil dediğini hatırlarım. İt gibi doğurup doğaya salmadılar bizi yani :)

    YanıtlaSil
  138. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ve artık çıldırma noktasına geldiğimde internetten bu blogu buldum. Biz apartmanın en üst katında oturuyoruz fakat şimdiye kadar ses için şikayete gelen olmadı Allah'a çok şükür. Benimde sorunum 1. ve 2. katlardan apartmanımızda ses yalıtımı yok o yüzden ailecek saat 19 dan sonra ses çıkarmamaya çalışırız kardeşim çok sesli koşarsa uyarırım. Fakat alt katlar gece 2 ye kadar koşmak mı dersiniz 12lere kadar zeytin kırmak mı dersiniz çamaşır odasında yemek yapmak mı , gece 2 ye 3 e kadar yağlanmamış lanet bir hamakta sallanıyor mu dersiniz daha neler neler geçen gün canıma tak etti ve salıncaklı eve gittim bayana ders çalışmadığımı ve sesin ne kadar devam edeceğini sordum kadın aynen şunu dedi " çocuk ruhlu olunca hiçbirşey farketmiyoruz"dedi yağlayamiyor musunuz dediğimde kardeşim espirisine yağ bulamıyorsanız babam getirsin dedi ve aynen ay çok iyi olur cevabını alınca direkt iyi akşamlar dileyip evime çıktım. Hayır yani ayıp denen birşey var şuan bile yer titriyor ayıptır ne zaman etrafındakileri düşünmeyen bir toplum olduk biz?

    YanıtlaSil
  139. cocuk koşmayacak mi evde. insafınız kurumuş sizin. evinizde yaşlı ya da hasta varsa bir sey diyemem. ama cocuk bu ya. bence cocuğun cocukluğuna saygı göstermeyenlere ceza kesilmesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk parkta,sokakta koşar.Evin icinde degil!Ne yazık ki sizin gibi insanlar yüzünden evimize gitmek istemez olduk.Sabahin 5 6 sinda uyanip tüm gun calisip eve gelip dinlenecekken gümbür gümbür esya cekme sesleri,çocuk kosmasina maruz birakanlarda degil mi insafsizlik???Siz tam üst katimda oturan yaratiklarin dişine göre bir komşusunuz.Lutfen alin basinizda huzurla tepinsinler.

      Sil
  140. Yıllarca bu ülkenin elit kesiminin halkı vebali gibi görmesinin nedeni öğrendim. Ben bunu elitizm şımarıklığı olarak algılıyordum. Ve şu an da gördüğüm şey ise Elit kesim sonuna kadar haklı. BU HALK ÖZÜR DİLLERİM AMA SIĞIRDAN FARKSIZ. Elitler bunlarla aynı apartamnda aynı mahallerde yaşamaz. Mecur kalmadıkca konuşmaz. Neden çünkü her şeyleri zarar,ziyandır bunlların. Hala daha burda cocuk koşmasınmı diyenler var. Bunu diyenlere Allah Beterlerini versinde görsün. Hayatları boyunca Korkak,çıkarcı, yaşanlar apartmanda gürültüğü yaptığı vakit. hele bir de alt kattındaki durumdan rahatsız olduğunu bilip ama tepkisiz kalıyorsa iyica apartıp gecmişteki tüm ezikliğini ondan cıkarmak gibi bir durum uygulamaktadır. Gürültüyü apartıkca abartır.Benim çocuğuma kimse laf söyleyemez moduna girer. Cocukta anasını babasını bir halt sanıp iyice azar. Sonra evde alamadığı terbiyeyi sokakta alınca anlar. Anası ve Babası aslında beş para etmezin tekiymiş. Dairede gürültü yaptığı alt kattaki yaşlı, öğrenci lere gücü yetiyormuş. Ben şunu söylüyorum ezik ailelerin şımarık cocuklarının sonu malaesef iyi olmuyor. Artı komşusuna gürültü yapanlarak rahatsız edenlerinde sonuda iyi bitmiyor. Benim de oğlum vardı. Alt kattan tık tık sesi gelince tokatı suratına geciriyordum. Peki benim oğlanın fizyolijik olarak gerimi kaldı. yo kendisi şu an cok ünlü bir boksör. Yaştıları milleti rahatsız ediyordu. şu an o cocukların hepsi hiç oldu gitti. Bed Dua aldırıyorsunuz coccuklarınıza sonrada benim cocuğumun niye bahtı kara diyorsunuz. Böyle diyenler varsa düşünsün gecmişte neler yaptınız. ve neler yapılmassına müsade ettiniz.

    YanıtlaSil
  141. Bakın çocuktur ses yapar fakat 8-9 yaşındaki bir çocuğun saat 9 ila 10 arasında uyuması gerekiyor onların gelişimi açısından. Şuan birinci kattaki bey balkonundan dandik bir flüt çalıyor. 4. Kattan aşağı amacın ne diye bağırmamak için kendimi zor tutuyorum. Bu apartmanda yaşlısida var gece geç geleni de öğrenciside toplum içinde yasiyorsak belli kurallara uymalıyız. Çocuklar çocukluğunu tabiki yaşamalı ama çevresine rahatsızlık vermeden de çocukluk yaşanılabilir. Bizde çocuktuk ama annemde babamda akşam akşam koşmamıza yüksek sesli televizyon dinlememize izin vermezdi.

    YanıtlaSil
  142. Yaklaşık 5 senedir bir aile apartmanında ablamla birlikte öğrenci olarak ikamet etmekteyiz. Yukarıdaki 5'e giden kız çocuğu ve Lise 2'ye giden erkek çocuğunun yaptığı gürültülerden artık sinirlerim laçka oldu. Üniversite sınavına hazırlanırken gürültüden resmen çalışamıyordum, hep yukarı çıkıp söyledim. Hastayken çıktım söyledim, kapılarına yazı yazdım. Hayvan erkek çocuğu bu yaşa gelmiş apartmanda basket topunu vura vura oynuyor. Artık dayanamıyorum. Geçen nasıl zıplıyor, artık koltuktan yere mi atıyor kendini ne yapıyorsa. Vileda sopasıyla susması için vurdum, ne yaptı dersiniz daha da zıpladı. O zaman sinirlerim iyice bozuldu ve internete girdim, araştırmaya başladım. Ses kaydı ve video alıyorum yaptıklarını. Geçen gece arkadaşıyla o kadar gürültü yaptılar ki, evlerde zaten yalıtım yok, apartmandan çıkacağını duyduğum zaman pencereyi açıp çocuğa bu gürültüyü yapmaya devam edersen seni polise vereceğim diye söyledim. Ya kaç yaşındasın artık Allah aşkına gerizekalı mısın? Hiç mi laftan anlamazsın be. Bu satırları yazarken yine tepemde hayvan gibi debeleniyorlar, video çektim yine. İnanın biz şu apartmanda öğrenci olarak kalan tek kişiyiz ama 5 sene içinde bir tek gürültü yapmamışızdır. Artık bıktım. Yukarda da okudum, anne ve babada bitiyor vallahi. Onlar da terlik giymeseler de hayvan gibi yürüdükleri için, ya yürümek var yürümek var sanki ev tepemize yıkılacak. Öyle bir şey. Tek çekincem acaba polise gittikten sonra daha fazla yaparlar mı? Bu sene okuldan mezun olup gideceğim zaten, bu hayvanlarla uğraşmak istemiyorum ama bir yandan da sinirlerim bozuldukça ağlıyorum. Kimse sahip olduğumuz hakkımızı ihlal edemez. Umarım bunun için gereken yapılır.

    YanıtlaSil
  143. Tuğce Hanım gecmiş olsun, 5 sene cekmişsiniz Davarı. Bu yaz mezun olup gideceksiniz. Bence hiç uğraşmayın Polise giderseniz daha da azacaktır piç kurusu. Siz gidin Yeni gelenler onların icabına bakacak bir aile olur inşallah. 3 Kardeşli bir aile filan gelirse bu piçi bir güzel zopalarlar. Sizin cektiklerinizi anlıyorum. Ders calışmada filan beya sıkıntı cekmişsinizdir.Bir kac daha sıkın dişinizi tavsiyem budur

    YanıtlaSil
  144. bence uğraşın.polisi arayın kesinlikle.yıllar sonra neden yapmadım diye pişiman olacaksınız.

    YanıtlaSil
  145. Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı komşular diliyorum.benim de 1 yildir ust kat komsu sorunum var,cogunuzun yazdiklarini okudum ve hepsinde de sanirim benim ustumdekilerden bahsediliyor!ben bunlara "hayvan" bile demek istemiyorum hayvana hakaret olur.1 seneyi geçti stresten evime girmek istemiyorum.uyarmaktan,duvara vurmaktan biktik artik.ev sahibi eski komsumuzdu idare edin ne olur deyip duruyor o da Allah indan bulsun insallah..benim yasadigimin daha beterini yasasin beddua etmekten kendimden utaniyorum artik.son ses muzikler,2 cocugunun gürültüsü yetmezmis gibi bir de surekli misafir cocuklari geliyor gürültü katlanip duruyor.o kadar pis bir aile ki disarda karşılastigimizda midem bulaniyor.çocukları evde kosede kenarda mi oturcakmis,asla kabul etmiyolar.gece 1 e kadar muzik ve kosma yere bir seyler firlatma esya cekme hicbiri bitmiyor.etmedigim dua kalmadi Allah im insallah her kimin başında böyle bir bela varsa def etsin.suanda da acmis muzik dinliyo pislikler.yalvaririm bir caresi olan soylesin...

    YanıtlaSil
  146. uğraşcakta ne olacak polis e şikayet edince nasihat edip gidecekler ceza yokki. piç kurusu beni polise şikayet etti diye dahada azacak

    YanıtlaSil
  147. SAdi bey ust katimizdakiler kiraci,ev sahibini tekrar tekrar arayacagim.bir de gurultulu ust komsunun ustundeki de bunlardan rahatsiz en sonunda hepsiyle görüşüp imza toplatip siteden atilmalarini sağlariz diye düşünüyorum.yoneticiye de bildirdim gidip konustu ama biz gürültü yapmiyoruz diyormus pislikler..artık sagligimdan olucam asla evime gidip dinlenemiyorum.

    YanıtlaSil
  148. durum böyleyse bir şeyler yapabilirsin. üst kat komşunuz tepelerinde ceviz kırsın. 18 saat gürültü yapsın

    YanıtlaSil
  149. daha önce üst kat komşumla ilgili defalarca şikayetlerimi sıralamıştım. gidecekleri gün gelsin, camdan taşıma kamyonunun gidişini gözüm yaşlı izleyeceğim demiştim ve 9 eylül 2016 tarihinde izledim de. tam artık hayatım rayına oturacak, evimde huzur içinde yaşayacağım derken gittikleri ilk gece aynı güm güm koşma sesini duydum ve bir anda korkuyla irkildim. ses iki üst kattan geliyordu! ara kat boş olduğu ve ses yankı yaptığı için her koştuğunda evimin içinde bomba gibi patlıyor. malesef ki allah bana 2011 yılının eylül ayından beri evimde huzur duymayı nasip etmiyor. biz de evi satıp apartman içi dubleks bir daire almayı düşünüyoruz artık. diyeceğim o ki yıllarca üst kat komşumun gitmesi için dualar ettikten sonra başıma gelen bana apartman hayatında yüzde yüz sessizliğin mümkün olmadığını öğretti. bir tavsiye daha vereyim. bu insanların ortak özelliği gidip insan gibi konuşmaya çalıştığınızda asla özür dilemedikleri gibi zeytinyağı gibi üste çıkmaları ve ' ben çocuğuma dur demem ' gibi cümleler kurmalarıdır. ayrıca duvara veya tavana vurmak hiçbir işe yaramayacağı gibi hem ses hem de sinir katsayınız daha da artacaktır. o yüzden kendinize uyumak için otifleks uyku tıkacı, film ve tv izlemek için kablosuz tv kulaklığı alın. bu insanlarla iletişim kurarak sorun çözülemez. ya onlar gidecek ya siz. yöneticiyle de konuşsanız kanuni yollara da başvursanız çocuk sesi için kimsenin yapabileceği birşey yok. bilginiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Müstakil, Ara Kat, Köy Evi ve Catı katlarında yaşadım. Zorluk aşamasından sıralarsak. Ara kat,Müstakil ev,Köy evi, Çatı Katı dır. Müstakil evde TC de cok rahat değil. Bu sefer Komşullar gürültüyü daha abartıyorlar. Ve mahalle kültürü başlıyor. Apartman gibi olmuyor. Mecbur konuşuyorsun. iletişim içine giriyorsun. Sonra dedikodu perde gerisinden sizi izleyen gözler filan oluyor. Köy evim rahattı herkes tanıdık akraba filan ama ev eskiydi. ondan sıkıntım oldu. Ara kat malum. En rahat catı katı. evet kışın biraz soğuk yazın biraz sıcak oluyor. Ama müstakil ev gibi hiç gürültü olmuyor. Eğer evli iseniz ve eşinizi razı ederseniz tavsiye ederim. Eşiniz kalmak istemeyebilir. Ben Dul biri olduğumdan rahat ediyorum tek başıma.

      Sil
  150. Sadi bey,çatı katında alttakı komşunun sesi,gürültüsü size gelmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ses 0 hiç ses yok tabii her yer böyle olurmu onu bilemiyorum

      Sil
  151. bu sadece çatı katı mı yoksa dubleks dairenin üstü olan çatı katı mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bildiğiniz 90 metre kare catı katı. hatta tek cepheden gözüküyor.öyleki alt katımda liseli kızların aşıkları kızların en üst katta oturduğuu düşündüklerinden aşk metuplarını yanlışlıkla benim kapıma koyuyorlar.birazda bu işlerde yönetici önemli.bu apartmandaki yönetici sert otoriter ve adil biri. alt katlarda gürltü yapan bir aile varmış. altındakiler yöneticiye söylemiş. yönetici gürültücü ailenin ağzından girip burnundan cıkmış. şimdi tek cıtları cıkmıyormuş.üstelik gürltücüler kiracıda değil

      Sil
    2. vallah intihar edicem....benim durumum daha kötu,bahçe katta oturuyorum.yan taraf gürültü yapiyor üst kat hali silkeliyor,çalişiyorum sabah 5.30 kalkmak zorundayim....insanlarda vicdan kalmamiş,dul bayanim kimsayla başa çikamiyorum.tam allaha havale diyoruz ama-ALLAH VAR OLSA?
      KÖTÜLÜKLER OLMAZDI-

      Sil
    3. tövbe de ALLLAH tabikide var günaha düşme hersey imtihan.sabırlı olacaksın ben 10 senedir çekıyorum bak 10 sene sonunda kurtuldum cunku yan daireyide satın aldım evle birleştirdim

      Sil
  152. Allah hepsinin belasini versin insallah bizim ustteki pislikler esya tasiyor gunlerdir,dilerim ki tasiniyolardir.gecenlerde gurultuye artik dayanamayip yoneticiyle uyarmaya gittim karisi yine itirazlar edip gurultuyu siz duyuyo musunuz ne tuhafsiniz dedi ve kocasi gelip kapiyi suratimiza kapatti.ama rabbim büyük kurtulucaz umit ediyorum.belalarin en büyüğü boyle pislikleri bulsun o bombalar bunlarin ustunde patlasin daha ne diyim ki en azindan masum insanlara zulmedenler ortadan kalkmis olur!

    YanıtlaSil
  153. Buradaki tüm arkadaşların, yani hepimizin ortak sorunu aynı; gürültülü apartman hayatı. Bende apartmanda ara katta oturan ve ev sahibi olan biriyim. Benimde aynı şekilde üst komşudan yana, sorunum sizlerle aynı. Üst katım kiralık bir daire. Çaresizlik içerisinde kalmak kadar zor bir şey yok, iyi bilirim ne demek olduğunu. Hepimiz elhamdürillah inançlı insanlarız. O nedenle sizlere acizene tavsiyem; içten ve inançlı bir şekilde her sıkıldığınızda, 846 defa EL MUAHHİR esması ve zikrini çekiniz. Çünkü kanunlar, polis, zabıta boş işler. Derler ya, devlet mi millet için var, yoksa millet mi devleti için var. Bizim Ülkemizde ne yazık ki, millet devleti için var. Biz, devleti yaşatan bir milletiz. O nedenle Allaha sığının ve sadece ondan yani yaradan dan yardım dileyin derim. Ben faydasını gördüm. İnşallah sizler de görürsünüz.

    ( Özellikleri ve bazı faydaları:

    Bu ismin zikrine şartlarına uygun olarak devam eden kimse,Allah’ın izniyle derhal rakipleriden ileri geçer. İşlerinde muvaffak olur.
    İbadet ve dua maksadıyla, gönül kazanmak için zikreden kimse dünya ve ahirette mutlu ve huzurlu olur.
    Bir zalimin şerrinden kurtulmak için okuyan kimse kısa zamanda istediğine kavuşur ve zalimlerin ,zorbaların şerrinden emin olur.Kötülüklerinden korunur ve kurtulur. )

    YanıtlaSil
  154. Kemal bey Allah razi olsun bizim usttekiler yerinde duruyor hala bu duayi bol bol edicem...suan kizini dovuyor kadin kriz gecirmis gibi ohhh biraz olsun rahatladi kocaman kizi var küçük de degil at gibi kosturuyor onu arkadaslarini da eve alip,muzik ve tv sesi sonuna kadar acik.bir de sorsan calisiyorlar aksam 5te evdeler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir an evvel kurtulursunuz. Duam siz ve sizin gibi, yani bizim gibi sıkıntıda olanlarla. Allah güzel insanları her zaman, iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

      Sil
  155. Herkese merhaba biz 3 katlı bir binada kirada oturuyoruz üst komşumuz da kiracı en üst katta da ev sahibi oturuyor. Benim babam emekli polis memuru ve üst komşularimizin seslerinden rahatsız oluyor.6 yaşlarında kızları var ve misafirleri geldiğinde arada koşuyor veya yukaridaki komşumuz temizlik yaptığı zaman bazen sesini duyabiliyoruz ama bunlar evde sadece babamı rahatsız ediyor bizler için gayet katlanabilir seslerdir babam üst komşuyu bir kaç kez uyardı ve en sonunda tartıştılar ev sahibine yaza doğru taşınaçağımızı söylemiş babam. Biz bu evden taşınmak istemiyoruz(annem,ablam,ben) babama söz geçiremiyoruz tamamen hastalık olduğunu düşünüyorum babamın yaşadıklarını.ses gelmemesi konusunda neler yapılabilir arkadaşlar ??

    YanıtlaSil
  156. Allah yardimciniz olsun benim babam da artik seslere dayanamiyo hakli da aslında.o rahatsiz oldukca ben daha da strese giriyorum aksam olmasin evime gitmeyeyim diye dua ediyorum.yahu bir insan hic mi yerinde oturmaz aksam 5 te evdeler yatana kadar ayaktalar oturmak yok asla.ama tv muzik hep acik.sabah evden çıkarken bakiyorum yine ışıkları yanıyo bu yaratiklarin,artik eminim bunlar asla uyumuyor.cocuk sesi gelmese eşya cekiyolar.surekli küfürlü bagir çağır konusuyolar.Babam artik yeni bir ev satin almayi düşünüyo bunlardan kurtulmanin baska yolu olmali!Bunlar tasinmasin direk ölsünler.Hakikaten dünyadan büyük bir pislik temizlenmis olur.yonetici de bir sey yapamiyor,ev sahibi telefonu acmiyo Allah im bin belasini versin hepsinin.

    YanıtlaSil
  157. Sanırım siZİN bABANIZ BİRAZ TAKINTILI. Komşular gelince biraz koşan, sadece evi süpürme sesi gelen komşu burdaki herkesin ve bir zamanlar benim istediğim komşu. Bence ayrılmayın gittiniz yerde bizim için sorun olan komşu türleri ile karşılaşabilirsiniz. O zaman cok kötü olur. Babanıza bu formu gösterip insanların neden şikayetci olduğunu okuttun. Tavsiyem budur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadi bey keşke dediğiniz gibi olsa.bugün pazar ve tüm gün başımizda esya cekildi hala da devam ediyor.Babam tansiyon hastasi zaten,cocuk 13 14 yaşında ve koltuktan yere güm diye atliyor.benim anlamadigim sey neden saatlerce eşya cekilir? Cocuk kosmasi gece 1 e kadar sürer mi,?misafirleri ise hic bitmiyor.Dediklerimin sonuna kadar arkasindayim.bizim evde 3 kisi calisiyor hepimiz sabah 6 da uyanip ise gidiyoruz.sessizligi istemek,komsumuzun da anlayisli olmasi bizim hakkimiz diye düşünüyorum.biz 5 kisiyiz altimizdaki insanlara 1 gun rahatsızlık vermeyiz.komsu hakki diye bir sey oldugunu unutmamak lazim.üstümdeki yaratiklarin gercekten ölmesini bekliyorum !

      Sil
    2. Ben size dememiştim.UNKONW nicli kullanan arkadaşa demiştim. Sizi anlıyorum. Benede cok cekmiştim. Yukarda neler yaşadığımı yazdım. Malasef bu tarz insanlar her yerde var

      Sil
    3. MİLLET HAKLI OLARAK Üst kat komuşusundan şikayetci. ölmelerini istiyorlar. ceken bilir sonuna kadar hakklılar. Ama o kadar coklarki cok olunca cok beddua oluyor. bu kadar beddua yıkım getirir.ya deprem ya savaş. Saygısız bir toplumm yaşayacağına hiç yaşamasın daha iyi ölsün gitsin belki acı yazdım ama doğru yazdığımı düşünüyorum

      Sil
    4. Size katiliyorum.saat 23.47 ve hala ayaklarini yere vurarak yurumeler,esya çekme devam ediyor.inadina yaptiklarini düşünüyorum.en son kapilarina ciktigimizda suratimiza kapıyı carpip 5 10 dk sonra kocasi olarak yaratik gürültü böyle olur deyip 3 4 defa tepemizde zipladi ev yerinden oynadi diyebilirim.buraya yazdikca cozum yok belki ama en azindan sizlerin duasini aliyoruz.Evet böyle pislikler gerçekten ölmeli!Elektrik süpürgesi de açıldı saat gece 12de ama umrunda mi altında ustunde kimse oturmuyor ki !!!!

      Sil
  158. Daha önce defalarca üst kat komşumu şikayet etmek için yazdım. Dualarım kabul oldu, eylülde taşındılar. Daire üç ay boş kaldıktan sonra yine iki çocuklu bir aile tarafından tutuldu ve hayatım yeniden kabus oldu. Yine sabahtan geceye kadar at gibi koşma sesi. Ben artık pes ettim, 2 hafta önce evimi satışa çıkardım. Yeni alacağım ev de tabi ki en üst kat olacak. Ben mağlup oldum, umarım sizler bir çözüm bulursunuz. Bu arada beddua kesinlikle işe yaramıyor, boşuna bela okuyup kendinizi yormayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maulp değilsiniz bilakis kazandınız. eviniz huzurl bir ortam olursa kazandığınız anlarsınız. neden bunca zamandır taşınmadım dersiniz. İnşallah böyle bir eviniz olurda dersiniz

      Sil
    2. kıvanç bey uyarıyım en üst kat dediniz beni rahatsız etmiyor hatta hoşumuda gidiyor. ama sizi rahatsız edebilir. Asansör motorunun altında daire de oturmak bunuda bir göz önüne alınız bence.. eğer rahatsız eder diorsanız motorun altındaki daireyi almamanızı öneririm

      Sil
    3. Sağolun sadi bey, beni sadece ayak, topuk sesi ve yerde sürüklenen, yere atılan eşyalar rahatsız ediyor. Kuş sesi, asansör sesi vs duymam bile. Benim olayım hayvan komşularla sadece. Artık üstümde Allahtan başkası olmayacak. Yeminliyim.

      Sil
  159. Bir buçuk yıldır üst komşu gürültüsü ile uğraşmaktayım.Üst katımızda biri üç , diğeri bir buçuk yaşında iki çocuklu bir aile oturmakta .Adam ?! gece çalışıyor gündür uyuyor.Son aya kadar çocukları da gündüz uyutuyorlar dı. Çocuklar gece koşuşturuyor kapı çarpıyor,yerlere birşeyler atıyor...

    Daha sonra karşılıklı bağırışmalar derken gürültü kasti bir hal aldı,gece tabure sürttürmeler ve üstümüz de sadece benim duyabileceğim şekilde aşağıya vurmaya döndü.Çocuklu aileler gürültü yapmayı kendine hak kabul ediyor pişkinlikleri de cabası ....

    Polise bildirdim sonuç alamadım...
    Kaymakamlığa şikayet dilekçesi verdim sonuç alınamadı.
    Bimer vasıtasıyla belediye yetkilileri geldi sadece uyarabiliriz dediler.

    kısaca sonuçsuz bir konu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahim hepimizi kurtarsin insallah..Ben de polis bir arkadasima sordum gurultu yapan dairenin alt,üst ve yan dairesi imza verirse kaymakamliga sikayette bulunabilirsiniz dedi.Siz sonuc alamamissiniz cok üzüldüm.

      Sil
  160. üst kat son bir aydır ne güzel boştu..şu anda şu saatte üstümüze birileri taşınıyor..saat 23.00..bu saate ev mi taşınır..insanlar erken yatıp sabahın köründe işe gidiyorlar..kendimi zor tutuyorum..daha ilk günden ilk saatten kavga gürültü istemiyorum..bu en çok yaşlı hasta annemi üzüyor..onun hatırına dayanabildiğim kadar dayanacağım..son durum saat 23.20 üst katta gürültü kesildi sanırım gittiler sadece bir kaç eşya getirdiler..bakalım göreceğiz nasıl insanlar..inşallah iyi insanlardır ve küçük çocukları yoktur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özhan bey, belli ki siz de benim gibi sese karşı aşırı hassas ve tahammülü olmayan bir insansınız. Bazı insanlar ses olsa da bir seviyeye kadar anlayış gösterip duymazdan gelebiliyor. Ama bizim gibi tüm konsantrasyonunu oraya verip evde geçirdiği her saniyeyi kendine cehennem azabı haline getiriyor. Eğer ev sizinse, tavsiyem benim gibi satma yoluna gidip kendinize en üst kat almanızdır. Başka türlü hayat boyu bu sıkıntı bitmeyecektir.

      Sil
  161. Her günüm gürültüyle geciyor yardim et Allah im!!!Ustumdeki yaratik bir temizlik yapiyor ev yerinden oynuyo saatlerce yeri kaziyarak ev supuruyo,esyalar saatlerce cekiliyo..Rabbimden istegim bu mubarek cuma günü tum kullarina zulmeden komşularını kahhar isminle kahret..evime geldim dinlenemiyorum bu nasil is ya.ben evimde dinlenemeyeceksem nereye gidicem ?

    YanıtlaSil
  162. daha önce rahatsız olduğunuzu bildirdiniz mi komşunuza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde kaç kere soyledim ve de guzellikle.ama en son cevap bile vermeden yuzumuze kapatti kapiyi pis yaratik.gece 2 lere kadar gurultusunu cekiyoruz

      Sil
  163. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  164. Herkese merhaba cogunuzun yorumunu okuyamadim bile su an saat 03.30 ve ust katimda kari koca kahkahayla tv izliyor iki tane kucuk cocugum var gece korkarak uyaniyorlar guzellikle soyledim mesaj attim canim tv sesini kisarmisin kadin agzina geleni yazmis ve beni engellemis simdi ben ne yapim polisi arasam cozummu dahada siddetli yspicaklar yoksa sac bas dalimmi daha onceki oturduklari evdede komsularla kavgali cikmislar ondan onceside mahkemelik olmuslar Yuce Rabbim sen goruyorsun sana havale ediyorum zaten gecimsizler birbirleriyle surekli kavgalari da ayri bir dert gece 4 5 farketmiyor bagiris cagiris binamiz 3 katli ben en alt kattayim en ust komsum da rahatsiz ama bulasmak istemiyor nereye kadar boyle dayanirim bilemiyorum Allah guzel ahlakli insanlarla karsilastirsin bizleri yazik boyle saygisiz terbiyesiz insan kiligindaki yaratiklarla ayni cati altinda yasamak zorunda kaliyoruz

    YanıtlaSil
  165. Bazen dayak iyi bir şey. yukarda komşumu dövdüğümü yazmıştım.Nasıl olduğunu anlatayım. defalrca uyadık herkes gibi. cocukları koşardı tık tık yukarıya vurardım. Annesi oğlum bak etme aşağıda hasta var demezdi. (Hanım hasyaydı o vakit malasef bunların yüzünden huzur içinde ölelmedi) Bilakis piç kurusu vurdukca azardı. inadına azardı. Babasını uyardım yavşak yavşak sırıtarak ne olmuş be rahatsız oluyorsanız Müstakil evde oturun. benim çocuğum koşar dedi.(Bunlar dini bütün insanlar sorsanız) Hanım Öldü. Tabi buna cok dert oldu. Haftada iki kere de akrabaları misafirliğe gelirdi. evde en az 45 kişi olurdu enikleri filan. Gürültüye devam ettiler. Benim hanımın ölümü umurlarında bile değildi. Geceleri kalkardı vitaminsiz herif, sabahlara kadar topuklarını vura vura evde dolaşırdı. Böyle bir,gecede uykudan hoplattı beni. Cok sinirlendim. Tüm gecmiş gözümün önüne geldi. piçlerinin şımarıklığı, çirkin karısının kendini bir halt sanması, herfin benim aileme kimse laf diyemez moddu. Giyindim cekmeceden bir band altım. Aşağıya indim. Bantı zillerine yapıştırdım. Aşağıdan bakıyorum. evdeki tüm ışıklar yandı. Eniği karısı filan uyandı. Megofandan bas bas bağırıyor kim o kim o. cevap vermiyorum tabii. Her şeyi göze almıştım. Belimde makinada vardı. BEN KARANLIK bir yere gecip kurbanımın gelemesini beklemeye başladım. Bir kaç dakika sonra apartman girşinin ışıkları yandı. geliyordu hanzo şimdi hesap ödeme zamanı idi. kapıdan cıktı. ziline baktı. bandı görünce önce şaşırdı. sanırım korktu biraz. bandı alıp hızlıca apartamanın kapısına yürümeye başladı. Karanlıktan hzılıca cıktım. Ayak seslerine duyunca arkasına baktı. beni görünce heykel gibi kaldı. Galiba onu vurucağımdan korktu. Yakasına yapıştım. ''Şimdi hesap verceksin'' dedim. Korkudan tir tir titremeye başladı. ''Ne hesabı ağabey'' dedi titreyen sesi ile. Yaşı benden gencti.Ama benim oğlan kemer sahibi boksör evde calıştığı zamanlar oldu(mAKUL SAATLERDE ALT KOMUŞUMUZDAN İZİN ALARAK) As cok teknikleri kaptık. Size diyoruzki sesiz olun ama siz ecis bücüş akrabalarınız güvenerek ten havalara giriyoruz bize kimse karışamaz gibsinden, dedikten sonra burnuna gecirdim bir tane. bana döndüm tüm nefretimle ikinciyi patlattım iyice sersemledi. ağbey ağabey etme demeye başladı. Ben cok merhametli bir adamımdır. Ama nedense ona hiç acımıyordum. üçüncüyüde patlattıktan sonra gırtlağına yapışıp, sıkarak ittim öyle sıkıp itmişimki kafası girişteki kapının camına carptı. cam kırıldı. iyice giroki durumunda kalmışıtı. suratını yumruk bahcesine cevirdim. Hırsımı aldıktn sonra baktım surattı darmadağan olmuştu. Silahımı cektim ağzına dayadım. ''Bana bak polise gidersen veya işi uzatırsan geri gelirim. senin gözün önünde çirkin karına tecevüz ederim. ondan sonra seni öldrürüm dedim'' (Bunu bir filimden duymuştum.o anda nedense aklıma geldi)cıktım gittim daireme. 10 dakika sonra yukarda kıyamet koptu. karısı bir çığlık attı. yarım saat sonra akrabaları eve geldi. cıyak cıyak öttüler ''Ascaz kescez hesabını sorcaZ'' Bende alttan bağırdım.topunuzun bilemem ne erkeseniz gelin lan bilemem ne cocukları'' sesleri kesildi. cıt cıkmadı. o günden sonra iki şey olldu. üst kattakilerin bir daha cıttı cıkmadı. birde benim içimdeki nefret biraz soğudu. 5 ay daha oturdum o apartamanda.tek cıt cıkmıyordu. Ama artık bazı şeyler kırılmıştı. konu komşunun yüzüne utanarak bakıyordum. komşular bana hak veriyordu. Ama işin sıcaklığı gecince utanır oldum. O dairemi sattım catı katında bir daire aldım. şimdi diyorumki iyi yapmışım. ha burdaki arkaşlara tavsiyem ben yaptım ama siz yapmayın

    YanıtlaSil
  166. Sadi bey çok üzüldüm başınız sagolsun ben de okuyunca oh iyi yapmışsınız dedim.bizim üstteki pisliklere de aynısını yapmak istiyorum o kadar tiksinçlerki.şu bombalar bunlari ailece bulsun istiyorum sonra bunu söylerken utaniyorum.ama beni,ailemi ne hale getirdiler.artik iyice hayat kalitem düştü.eve girerken ilk bunların dairesine bakiyorum evdeler mi diye ışıkları yanıyosa icimden diyorum ki simdi bizi ne gürültü bekliyo!Allah im hepsinin belasini versin ilk firsatta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun Allah razı olsun, Bazen hatamı ettim keşke yapmasaydım dediğim zamanlar oluyor.O zaman bu sayfadaki yorumları okuyorum. Evet iyi yapmışım diyorum. 50 yaşını aşmış, insanlar olarak uyumak için üst kattaki 10 yaşındaki geri zekalı velettin yorulupta uyumasını beklerdik. hele bir de kendi gibi sığır kılıklı akrabalarının gelmesi yokmuydu. geldinmi iki üç gün kalırlardı.Yavşak yavşak koca sesiyle bağıra bağıra konuşan fil gibi kadınlar. celimsiz geri zekalı kocaları enikleri nefret ettirdiler.Ben şimdi cok rahattım. Allah sizede huzur ve rahatlık versin.Bir daha tepemde Allahtan başka birini istemiyorum. İşin bir tarafıda benim çocuklarım küçükken cok hareketli olmalarına rağmen evde asla ses cıkaramazlardı. Hele büyüklerine saygızlık yaplarsa yapmadılar Allah a şükür. en sertinden tokadı yiyeceklerni bilirlerdi. Dediğim gibi tavsiye etmiyorum kavgayı. Tavsiyem böyle durumlarda mümkünse başka bir yere gecmektir. Mümkün olduğunca bu tip insanlardan uzak durun. mecbur kalamadıkca konuşmayın. bu insanlar aşağlanmaya alışmış. Apartman dairesinde oturup gürültü yapınca kendilerini kral sanıyorlar. köşk bizim sanıyorlar.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Komşusunu Rahatsız Edeni Bekleyen Ceza / Arif Temir » Muhasebe TR

  Apartmanlarda oturanlar isteyerek veya istemeyerek bazen komşularına çeşitli rahatsızlıklar verebiliyor. Hepimizin isteği kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi. Rahatsızlık veren bir de kapı komşunuzsa, uyarılarınızı dikkate almıyorsa yasal yollara başvurmak zorunlu hale gelebiliyor. Yasal yollara başvurulması halinde Kabahatler Kanunu ve Ceza Kanunu komşularına rahatsızlık verenlerle ilgili çeşitli cezalar öngörüyor. Bu cezaları açıklayalım.  Sarhoş olarak huzuru bozmak  Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişi hakkında kolluk güçlerine şikayette bulunulur. Kolluk görevlileri ilgili hakkında 105 lira idari para cezası uygular. Kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulur. (Bkz. Arif Temir, Apartman Yönetimi ve Kapıcılar, Yaklaşım Yayınları, Ankara, 2009).  Gürültü yapmak: Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, 105 lira  idarî para cezası veriliyor.  Çevresel Gürültünün

İndirimli elektrik tarifesi için gece çalıştırılan çamaşır makinesi komşuların arasını açtı

İndirimli elektrik tarifesi için gece çalıştırılan çamaşır makinesi komşuların arasını açtı Devlet, akıllı sayaç kullanıcılarına gece saatlerinde tüketilen elektriği indirimli tarifeden veriyor. Amaç, gündüz ve akşam saatlerinde yoğunlaşan elektrik tüketiminin bir bölümünü geceye kaydırmak. Pek çok ev hanımı, indirimli tarifeden yararlanmak için, çamaşır ve bulaşık makinesi ile elektrik süpürgesini gece 22.00'den sonra çalıştırıyor. Bu da gürültü sebebiyle komşuların arasını açıyor. Zabıta ve polise bu konuda yoğun şikayet geliyor. İndirimli fiyat tarifesi, gece geç saatlerde elektrikli eşya kullanımını artırdı. Bu da apartmanlarda gece saatlerinde gürültünün artmasına neden oluyor. Özellikle bebekli ya da yaşlı ve hastası olan aileler gürültü sebebiyle komşularıyla tartışıyor. Tartışmalar, küslüklere hatta kavgalara kadar uzayabiliyor. Bu konuda, elektrik şirketleri, belediyeler, polis, tüketici birlikleri ve apartman yönetimlerine çok sayıda şikâyet geliyor. İstanbul&#